avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am ceva probleme in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am ceva probleme in asociatie

salut! stau la bloc si fac parte din o asociatie proprietari. am cateva intrebari:
1. vreau sa maresc intrarea unei camere cu 20 cm si cineva mi-a spus ca nu o pot face fara aprobare. nu demolez un perete, doar maresc intrarea cu max 20 cm. trebuie sa anunt asociatia, primaria? despre ce lege e vorba? care ar fi amenda si cine face control pentru asa ceva?
2. care sunt pasii de urmat pentru a determina asociatia sa repare acoperisul blocului? cica sa il fac singur daca imi ploua in cap, acum nu exista bani
3. pe holul scarii face curat o madama care imi face mereu scandal ca nu vreau sa o platesc; eu platesc doar ce e pe lista de intretinere si daca salariul ei nu e trecut acolo nu ma intereseaza
am dat bani 2 ani si ceva dar nu pe listele de intretinere era trecuta contributia pentru ea, venea seful de scara si ii dam banii in mana fara chitanta. acum cateva luni am refuzat si acum femeia asta imi hartuieste copilul cand il prinde, eu am incercat sa port o discutie cu presedinta, dar zice ca nu e adevarat copilui minte. mi-as dori sa nu o mai vad pe aici. ce as putea face?
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
vladsav, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:15, 1 Aprilie 2015
1-Atentie sporita deoarece ferestrele si usile din imobilele de locuit in comun sunt incastrate in ziduri de rezistenta
L nr 230/2007 Art. 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

2-Terasa/acoperisul blocului reprezinta parte comuna ,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Sesizati oficial presedintele de asociatie sa analizeze responsabil situatia sa dispuna masurile necesare executarii hidroizolatiei terasei
Daca constatati refuz pentru solutionare,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
3-Problema delicata...dvs nu va intelegeti cu "madama "care face curatenie...
Daca nu ar fi curatenie,ati ridica problama la fel cum se intampla cu dezinteresul cu reparatia terasei...
Problemele din cadrul asociatiei de proprietari trebuiesc solutionate cu decenta,intelepciune si cu toleranta.
Nu ne alegem vecinii si daca nu manifestam comportament si atitudine decenta este posibil ca si vecinii sa nu ne inghita pe noi si sa isi doreasca sa nu ne mai vada prin bloc...
ynocentta a scris:

3-Problema delicata...dvs nu va intelegeti cu "madama "care face curatenie...
Daca nu ar fi curatenie,ati ridica problama la fel cum se intampla cu dezinteresul cu reparatia terasei...
Problemele din cadrul asociatiei de proprietari trebuiesc solutionate cu decenta,intelepciune si cu toleranta.
Nu ne alegem vecinii si daca nu manifestam comportament si atitudine decenta este posibil ca si vecinii sa nu ne inghita pe noi si sa isi doreasca sa nu ne mai vada prin bloc...

poate exprimarea madama lasa de dorit, dar raspunsul e de toata jena - e platita la negru si nu am de gand sa-i dau bani decat prin asociatie si sa primesc chitanta in schimb. copilul nu accept sa fie hartuit din cauza asta si nu o sa cedez, doar ca vine de 2 ori /saptamana si mereu in alte zile. daca reclam nu am dovezi, nu o sa vina itm-ul sa stea la panda.
vladsav a scris:

..... daca reclam nu am dovezi, nu o sa vina itm-ul sa stea la panda.

Nici nu va trebuie dovezi pentru reclamatie. Daca sesizati ITM-ul pentru munca la negru , fiti sigur ca se va descoperi acest lucru.
pt pct. 2 Notifica in scris asociația cu o scrisoare cu confirmare de primire si conținut declarat. (In caz de refuza corespondenta sa nu desfaci plicul, o sa poti sa il folosesti mai tarziu in instanta sau daca ii reclami la primarie) Daca nu se face nimic sa repare terasa ii acționezi in judecata si ii obligi sa repare terasa, nu te apuca sa o repari pe banii tai pentru ca se pot întoarce împotriva ta (sa mai discutat aici problema asta).

pc3. cum spun si cei de mai sus puteți (si aveți obligația ) sesiza ITM . Amenda este de 10.000 lei/angajat . In acest mod rezolvați sigur problema si cred ca schimbati si conducerea asociatiei.

Cei de la ITM au experiența cu asociațiile, știu si ei ce "probleme" sunt dar vin doar la "sesizare".
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2015
terentetalharu, utilizator

Sub nicio forma nu modificati configuratia apartamentului prin marirea intrarii cu 20 cm.!
Orice modificare se face numai cu aprobarea asociatiei prin hotarare a adunarii generale deoarece constituie bun comun, iar asta numai in urma aprobarii obtinute in baza Legii 51/91 privind disciplina in constructii.
Fara aprobari si batai de cap, se poate mari intrarea doar daca are toc de lemn; acesta poate fi indepartat fara probleme.

Alte discuții în legătură

Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat ovidiu1984 ovidiu1984 Buna seara. Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa ... (vezi toată discuția)
Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)
Acoperis la bloc ciucuadrian ciucuadrian Va rog frumos luminati-ma si pe mine: - pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta ... (vezi toată discuția)