buna ziua mama mea a cumparat 80 de ari teren arabil acum 12 ani a facut un act de vanzare cumparare facut de mana cu 2 martori intre timp mama mea a bagagat actele intr-un notariat pentru a avea un contract legal si sa obtina titlu de propietate problema este ca atunci cand sa dus sa aduca acea persoana la notariat pentru a semna actele a aflat de la rude ca aceasta decedase si nu sa mai finalizat acel contract.intrebarea mea este daca imi poate raspunde cineva : cum as putea sa imi fac titlu de propietate pe numele mamei mele daca vanzatorul terenului a decedat ? mentionez faptul ca mama mea este platitoare de impozit pe acel teren de 12 ani si ia si subventia de la apia. va multumesc
În afara altor cazuri prevăzute de lege, trebuie să fie încheiate prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute, convenţiile care strămută sau constituie drepturi reale care urmează a fi înscrise în cartea funciară.
In drept mama nu e proprietar. Totusi, mama ar putea sa faca o actiune in instanta pe motiv de uzucapiune de scurta durata pe vechiul cod civil.
În instanță , - acțiune pentru a obține o hotărâre care să țină loc de contract de vânzare cumpărare, -având chitanța de mână, martori și eventualii succesori ai vânzătoarei.
Nu poate fi vorba despre uzucapiune în speță