avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE UNIC MOSTENITOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE UNIC MOSTENITOR

Am o intrebare la care sper sa gasesc raspuns aici : parintii mei au decedat de curand, respectiv tata acum aproape 6 luni, iar mama acum doua saptamani. Eu sunt unicul lor copil care mosteneste bunurile pe care le-au avut. Cum ar trebui sa procedez pentru succesiune ? In situatia in care nu am posibilitatea achitarii taxei de succesiune si pe langa celelalte bunuri (apartament, masina, loc de veci etc) exista si un depozi la banca pe care sunt trecuti ambii eu pot avea acces la acesta intr-un alt mod decat in baza certificatului de mostenitor ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nicol70 , utilizator 22:49, 29 Martie 2015
Nu puteti avea acces la banii din cont decat in baza certificatului de mostenitor.

Obtineti un imprumut dintr-un credit sau din alte surse (poate de la rude)ptr finalizarea succesiunii si apoi returnati banii din depozitul parintilor.


Puteti solicita notarului public eliberarea unui certificat de calitate de mostenitor[/b(nu de mostenitor), si nu veti plati taxe notariale ca la certificatul de mostenitor.Atentie la termenul de optiune succesorala care este de un an de la data decesului celui care urmeaza sa fie mostenit.
Nu cred ca in baza certificatului de calitate de mostenitor ii vor elibera banii din contul parintilor. Poate doar daca se mentioneaza ca este unic mostenitor.
Marele meu noroc este ca nu am rude si nici surse de venit ! Oricum multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demarare succesiune Veronica1974 Veronica1974 buna seara! A-si dori sa fac o taxa de succesiune la notar .Tatal meu a decedat in 2011 si ca mostenitori sunt 2 copii din prima casatorie a tatalui , eu din a ... (vezi toată discuția)
Mostenire cont bancar simion lenuta simion lenuta Intrebare: Tatal meu a deschis un cont la banca [editat] unde sa i se vireze sumele de la [editat] fara sa puna pe nimeni imputernicit. Tatal meu a murit iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune ella67 ella67 Fosta mea soacra a decedat recent. A avut doi baieti: fostul meu sot (decedat anul trecut) si cumnatul meu. Am un copil de 16 ani cu fostul meu sot (noi am ... (vezi toată discuția)