avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Dividende nerezident
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Dividende nerezident

Am repartizat dividend unui nerezident persoana fizica.In conditiile in care a prezentat certificatul de rezidenta fiscal din Spania,ii retin contributia la sanatate?Mentionez faptul ca I-am retinut impozit 16%

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 14:59, 1 Aprilie 2015
Pai de ce ati retinut 16% daca persoana are rezidenta fiscala in Spania?
Scuze,am omis sa spun ca persoana respective este asociat unic la firma lui din Romania si sunt venituri obtinute aici.Am considerat ca este mai bine sa-i retin impozit.
Multumesc!
Ati retinut 16 %, ok. O sa-si regleze situatia in Spania (sa nu plateasca si acolo).
Sanatate nu.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit si cass pe dividende andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua ziua, in cazul in care se doreste sa se repartizeze profitul prin dividende, se plateste si impozit de 16% si cass?in ce conditii firma tre sa ... (vezi toată discuția)
Dividende - impozit szleventee szleventee Buna, Am inteles ca intr-o firma platitoare de impozit pe venit, in total dividendelor se aplica un impozit de 2%(imp. venit)+16%(imp. dividende). Este ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende mimiz mimiz Buna Daca stiu bine impozitul pe profit este de 16 %, iar impozitul pe dividente este la fel 16%. In cazul in care asociatul unic al unei firme este o ... (vezi toată discuția)