avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata impozit si CASS pe dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata impozit si CASS pe dividende

buna ziua ziua, in cazul in care se doreste sa se repartizeze profitul prin dividende, se plateste si impozit de 16% si cass?in ce conditii firma tre sa plateasca si cass?in cazul in care nu are salariati (microintreprindere) sau in cazul in care asociatul (unic asociat) nu obtine venituri din salarii?imi e neclara partea cu cass pentru dividende, daca se poate sa ma ajutati sa inteleg.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:11, 26 Februarie 2014
Firma va retine si plati doar impozitul pe dividende. Contributia la sanatate, daca e cazul, si-o va plati singut asociatul, in calitate de persoana fizica, pentru venitul obtinut din dividende si daca nu are alte venituri (cum sunt cele salariale) pentru care nu i se retine aceasta contributie. Cititi in aceasta sectiune a forumului raspunsul dat de alti participanti exact la acest subiect al platii cass pe dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende - impozit szleventee szleventee Buna, Am inteles ca intr-o firma platitoare de impozit pe venit, in total dividendelor se aplica un impozit de 2%(imp. venit)+16%(imp. dividende). Este ... (vezi toată discuția)
Magazin online emma.dn97@yahoo.com emma.dn97@yahoo.com Buna ziua. Doresc sa îmi deschid un magazin online de haine, mai exact pe Facebook și Instagram. As vrea sa înființez și o firma pentru ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Obligatii microintreprinderi tommy22 tommy22 buna seara, va rog sa-mi spuneti care sunt impozitele pe care le plateste o micro. 3 % impozit pe venit si 16 % impozit pe dividende? multumesc frumos, (vezi toată discuția)