avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca

Meserias constructii-electrician,in ce grupa de munca se incadreaza ? Mentionez ca a lucrat in perioada 1990-1995 in acest domeniu.Multumesc,o zi buna.
Cel mai recent răspuns: gned , utilizator 16:18, 31 Martie 2015
Daca nu are inregistrat in carnetul de munca cum ca a lucrat in grupa I de munca inseamna ca locul de munca respectiv nu a facut parte din grupele superioare de munca.
Potrivit prevederilor art.2 din Ordinul nr.50 din data de 5 martie1990, pentru precizarea locurilor de muncă, activităţilor şi categoriilor profesionale cu condiţii deosebite, care se încadrează în grupele I şi II de muncă, în vederea pensionării: "În grupa II de muncă se încadrează locurile de muncă, activităţile şi categoriile profesionale cuprinse în anexa nr.2.".

Potrivit art.6 din Ordinul nr.50/1990: "Nominalizarea persoanelor care se încadrează în grupele I şi II de munca se face de către conducerea unităţilor împreună cu sindicatele libere din unităţi, ţinându-se seama de condiţiile deosebite de munca concrete în care îşi desfăşoară activitatea persoanele respective (nivelul noxelor existente, condiţii nefavorabile de microclimat, suprasolicitare fizică sau nervoasa, risc deosebit de explozie, iradiere sau infectare etc.).".

Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice
Art. 158.
....
(2) Adeverintele care atesta incadrarea persoanelor in fostele grupe I si/sau a II-a de munca sunt valorificate, numai in situatia in care au fost emise conform legii, pe baza documentelor verificabile intocmite anterior datei de 1 aprilie 2001.
....
Multumesc pentru raspunsuri.O zi buna.

~ final discuție ~