avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Medic legist dubios
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Medic legist dubios

Buna seara!Am o ruda care a fost batuta cu toporu` si a stat internat in spital 6 zile.La iesirea din spital s-a dus la IML pentru a-si scoate certificatul medico-legal...dupa 10 zile lucratoare i-a dat certificatul medico-legal cu 4-5 zile de ingrijiri medicale in conditiile in care el a fost batut cu toporu acum 4 saptamani si el si la acest moment merge schiop si are probleme cu coloana.S-a dus la IML din nou si aia i-au spus ca un certificat medico-legal odata intocmit nu mai au cum sa il modifice orice ar fi...Ce e de facut in acest caz?Astepta medicul legist vreo spaga ceva?Se obisnuieste si aici asa ceva?
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
vasile15, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:16, 30 Martie 2015
In situatia in care dupa prima expertiza apar date medicale noi, complicatii sau sechele, actele medico-legale se pot completa sau modifica de catre medicul legist.
Persoana are dreptul de a solicita o contra expertiza.
Daca are acte medicale noi sau din cele vechi rezulta ca nu este in regula exista dreptul la contra expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire repetata cu corp dur Shtefan89 Shtefan89 Buna ziua am fost batut de o firma de paza am primit 3 lovituri de bocanc in burta am stat in spital 11 zile .aveti atasat diagnosticul la sf discutiei .cate ... (vezi toată discuția)
Certificat iml aurelia56 aurelia56 Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier, cum pot obtine certificat IML. Acum este in spital. (vezi toată discuția)
Modificare certificat medico-legal Alekhine Alekhine Bună, O victimă a unui accident auto are un anumit număr de zile de îngrijiri medicale specificate în certificatul medico-legal (atașat deja ... (vezi toată discuția)