avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control fiscal firma inactiva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control fiscal firma inactiva

Buna ziua,
Sunt in proces de reactivare a SRL-ului pe care-l detin si care momentan este inactiv fiscal ( nu s-au deus declaratiile )
Codul CAEN cuprinde prestari servicii - activitati desfasurate la terti, nu am sediu secundar si nu desfasor activitate la sediul social.
Una dintre conditiile de reactivare este ca organele de control sa constate ca SRL-ul functioneaza la sediul fiscal declarat.
Asta inseamna control la sediul social, desi nu desfasor activitate acolo? Controlul practic in ce consta? Se verifica inregistrarile contabile, sau doar actele de infiintare a societatii , contract comodat pt.sediu social etc ? As vrea sa stiu din timp pentru ce sa ma pregatesc.
Va multumesc,
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
predelaurtz, utilizator
Cel mai recent răspuns: predelaurtz , utilizator 13:28, 30 Martie 2015
Buna ziua !

Va trebui sa prezentati certificatul de inregistrare, contractul de comodat si buletinul ( sa le aveti si in copie, s-ar putea sa ramana le ei ). Procesul verbal va stabili existenta imobilului si daca adresa e valida .
P.S. Cred ca v-au spus ca aveti de depus si toate declaratiile restante...
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
PlanReorganizare, utilizator
Multumesc!
Da, cu declaratiile/plata impozitului aferent/plata penalitatilor - am rezolvat.Astept sa stabileasca data la care vor veni in control.O cunostinta ce a trecut prin aceasta situatie mi-a spus ca au verificat toate documentele contabile, de la inceput pana la momentul controlului - desi motivul inactivarii societatii sale era tot nedepunerea declaratiilor, fapt ce m-a bulversat pentru ca in legislatie citisem ca acest control are ca scop confirmarea ca societatea functioneaza la sediul fiscal pe care l-a declarat si nu vedeam legatura cu controlul inregistrarilor contabile...

Multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Fals in acte ContSters332571 ContSters332571 Buna ziua, Am infiintat in 2013 un SRL, am facut un Contract cu o d-na expert contabil, i-am facut procura, i-am facut o stampila, i-am predat ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am rugamintea sa ma ajutati. am fost administrator ... Ana.stefanescu78@gmail.com Ana.stefanescu78@gmail.com Buna seara. Am rugamintea sa ma ajutati. Am fost administrator intr-un SRL care din 2012 nu a mai depus declaratii si care nu a mai avut activitate. In 2015 ... (vezi toată discuția)