avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate

Buna ziua,
vecinul meu are 6 copii si foarte mult teren agricol in proprietate. Din cei 6 copii, baiatul cel mic a ramas acasa pentru ași ingriji parintii. În anul 1996, din proprietatea batranului, baiatul a declarat la primarie un teren de 30 de arii pe care si-a construit o casa unde a locuit cu sotia si copilul. Batranul a fost de acord ca acel teren să fie trecut in registrul agricol la pozitia baiatului. În anul 2005 s- a intamplat nenorocirea: baiatul batranului a decedat. Acum batranul vrea ca la pozitia din registrul agricol al baiatului, unde acum a ramas inregistrata nora si minorul, să fie trecute doar 20 de arii nu 30 de arii cum era inainte. Ce se poate face in acest caz? Acest teren de 30 de arii apare in registrul agricol la doua pozitii: si la batran si la nora. Inca ceva, nu stiu cat este de relevant: nora are curatela, minorul are tutela. Va rog un sfat pentru ca primaria a zis ca nu stie ce sa faca si tare as vrea sa-l ajut pe vecin dar sa fie corect si fata de nora acestuia si minor.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate URIAS URIAS Buna ziua, vecinul meu are 6 copii si foarte mult teren agricol in proprietate. Din cei 6 copii, baiatul cel mic a ramas acasa pentru ași ingriji parintii. ... (vezi toată discuția)
Curatela sau tutela este necesara pentru a cumpara un apartament pe numele nepoatei mele minora ? Gigi 51 Gigi 51 Buna dimineata ! Curatela sau tutela este necesar a mi se institui mie ca bunic pentru a cumpara pe numele nepoatei mele minora un apartament ? Ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren olghi olghi va rog sa-mi răspundeți la întrebare: am cumpărat un teren de la unchiul meu cu suprafața de 400mp iar în realitate sunt750mp, (stăpânit în ... (vezi toată discuția)