avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curatela sau tutela este necesara pentru a cumpara un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curatela sau tutela este necesara pentru a cumpara un apartament pe numele nepoatei mele minora ?

Buna dimineata ! Curatela sau tutela este necesar a mi se institui mie ca bunic pentru a cumpara pe numele nepoatei mele minora un apartament ? Ce acte sunt necesare sa imi trimita baiatul meu si nora mea (ambii sunt de acord a mi se institui oricare ; fie curatela, fie tutela) ? Care sunt pasii de urmat si ce acte imi trebuiesc ? Baiatul meu cu nora mea si nepoata mea sunt in Spania si vreau sa-i atrag sa revina acasa . Va multumesc anticipat pentru solicitudine !
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
Gigi 51, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gigi 51 , utilizator 09:49, 8 Ianuarie 2019
Ce varsta are nepoata dumneavoastra? Daca are peste 14 ani, nepoata va poate imputernici, prin procura autentificata la Consulatul Romaniei din Spania, sa semnati contractul de vanzare cumparare al apartamentului in numele acesteia. Astfel, apartamentul va fi trecut direct pe numele acesteia. Procura va fi semnata si de catre parinti.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Bogdan Costache, Avocat
Daca nepoata are sub 14 ani, procura mentionata anterior va fi semnata doar de catre parinti in numele copilului. Este discutabil daca in acest din urma caz este necesara aprobarea instantei de tutela (in opinia mea nu ar fi necesara o asemenea aprobare).

Cu stima,
Din pacate , nu ma aflu in aceasta situatie ; nepoata mea are numai 10 ani ! Multumesc frumos ! Astept noi precizari !
Instanta de tutela functioneaza pe langa judecatorie , primarie su unde ? Locuiesc in Craiova si as vrea sa merg la aceasta autoritate tutelara pentru a intreba , pentru a ma edifica pentru a proceda in mod corect , legal . Multumesc mult pentru solicitudine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire apartament în românia de către cetățeni canadieni minori: 5 notari au spus că este imposibil. Îmi este greu să admit asta, mă poate ajuta cineva? Oana_Rotaru Oana_Rotaru Buna ziua, Incerc de 4 ani fara succes sa gasesc un avocat sau notar pentru o dubla succesiune. Soacra mea a murit in 2013 in Bucuresti, a fost gasita ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil in coproprietate cu un minor milka007 milka007 Daca minorul are 15 ani poate sa hotarasca: singur ,sub tutela mamei , sau trebuie instituit curator? (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ceaunica ceaunica Buna ziua, vreau sa cumpar un apartament pe numele fiului meu care este minor (in speta are 17 ani). Cum procedez? (vezi toată discuția)