avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare mostenire

Buna ziua,
Am mostenit jumatate dintr-un imobil casa + teren.Din cealalta jumatate fac parte alte 2 matuse.Una dintre matuse s-a mutat acolo si a facut anumite lucrari de renovare(parchet ,gresie,s.a.).De atunci se foloseste atat de casa cat si de teren.Am incercat sa cad la o intelegere cu ea sa imi dea 20 de mp de teren si 10 mii de euro care reprezinta pretentiile la casa.Aceasta a refuzat spunand ca nu da nimic si mi-a zis sa nu am pretentie la casa.Intregul imobil valoreaza 100000 de euro.Daca o dau in judecata pot primi si banii de pe jumatatea mea de casa(asta la vanzarea imobilului dupa ce se incheie procesul)?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:56, 30 Martie 2015
Presupun ca, aveti un certificat de mostenitor cu care puteti dovedi ca sunteti mostenitorul a 1/2 din imobil (casa+teren), bineinteles ca, puteti da in judecata,cu sanse de castig.Trebuie sa consultati un avocat care sa va vada actele anterior cererii de chemare in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral judecatoresc Arxx Arxx Mama si matusa mea au mostenit o casa in centrul Constantei. Suprafata totala a terenului este de 350 mp, cu un front stradal de 11,75 m. Doresc sa ies din ... (vezi toată discuția)
Mostenire elee elee in urma cu 10 ani tatal meu a decedat si nici pana acum nu am dezbatut mostenirea. mostenitorii tatalui meu sunt mama ,eu si fratele meu. inca de cand ere in ... (vezi toată discuția)
Partaj in concubinaj Alexandra2580 Alexandra2580 Am o mare nelamurire legata de un asa zis partaj intre doi concubini. Matusa mea a trait in concubinaj timp de 13 ani cu un individ. El s-a mutat in casa ei ... (vezi toată discuția)