avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune de parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune de parti sociale

Asociatul unic al soc.A cedeaza partile sociale pe care le detine in val.de 8.000 lei, unei soc.B si doreste sa incaseze 13.000 lei.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca e corec:
1.Se incheie contractul de cesiune la notar, unde se va plati o taxa y.
2.Se plateste impozitul pe profit 16%x(13.000-8.000-y) de catre asociatul unic al soc.A.
3.Soc.B achita in contul personal al asoc.unic A suma de 13.000 lei.
4.Se depune la Reg.Com.actul constitutiv modificat al soc.A cu actionariatul soc.B.
Va multumesc mult ptr.ajutor.
Cel mai recent răspuns: Andreea Clara Robu , Avocat 21:39, 30 Martie 2015
Da, asa este cu cateva precizari:
- impozitul este diferenta dintre suma platita si valoarea partilor sociale 16% (13000-8000 lei) fara taxa y care nu se scade.
-impozitul este cu retinere la sursa. cel care plateste B retine si vireaza impozitul. (la finante o intreaga poveste deoarece se va plati pe numele lui A, dar va descurcati). Deci B va plati diferenta 13000- impozit [ 16% din 5000 lei]
- pe langa ce ati mentionat la Regsitru se depune, Hotarare AGA, cesiunea semnata la notar, dovada platii impozitului, actul constitutiv, declaratie asociat unic si administrator pentru B, specimen de semnatura, hotarare aga B, certificat constatator B etc (ceva mai multe documente decat ati mentionat :)
Spor!
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
Andreea Clara Robu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune si preluare de parti sociale daciana888 daciana888 Buna ziua, Va prezint urmatoarele date ptr.care va rog sa-mi dati cateva clarificari. Asociatul unic al soc. A care detine 100 parti sociale cu val.totala ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! O firma cu 2 asociati, din care unul este si administrator, cesioneaza partile sociale unei alte persoane care va avea calitatea de asociat unic si ... (vezi toată discuția)