avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM - renegociere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM - renegociere

Buna ziua,

Firma la care lucrez urmeaza sa inititeze renegocierile pentru CCM. Am cautat in Codul Muncii, dar nu gasesc nicaieri mai multe informatii despre mandatele reprezentantilor angajatilor. Din cate am citit un mandat poate fi de maxim 2 ani, dar numarul mandatelor nu este reglementat. Intrebarea mea este: Daca cineva a fost reprezentant al angajatilor in prima negociere mai are voie sa fie ales si pentru urmatoarea? Este vreo limita impusa de lege in acest sens?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:23, 30 Martie 2015
Durata mandatului reprezentantilor salariatilor nu poate fi mai mare de 2 ani se prevede in art.222 alin.3 C.mun.

Prin urmare, unde legea nu distinge, nici interpretul nu trebuie sa distinga. Astfel, legea nu limiteaza numarul mandatelor pe care le pot avea aceiasi reprezentanti ai salariatilor. Dupa expirarea mandatului, alti salariati ori aceiasi salariati (fosti reprezentanti) pot fi desemnati ca reprezentanti ai salariatilor pentru un mandat care poate fi de maxim 2 ani, cu ocazia alegerii acestora in cadrul adunarii generale a salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea partilor la negocierea ccm - alegerea reprezentantilor salariatilor in cazul inexistentei unui sindicat la nivel de unitate cristina69 cristina69 Buna ziua. Am urmatoarea speta: In urma fuziunii prin contopire a unor societati s-a constituit o noua entitate, sindicatul din cadrul societatii, care nu mai ... (vezi toată discuția)
Numar minim de reprezentanti ai salariatilor Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Pentru un nr. de 75 salariati, cati reprezentanti ai salariatilor se pot alege in vederea negocierii CCM. Un singur reprezentant e ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate intre calitatea de reprezentant al salariatilor si detinerea unei functii de conducere rekam rekam As dori sa dezbatem un subiect care m-a pus pe ganduri #-o. Poate o persoana cu functie de conducere sau nu sa fie numit de angajati reprezentant al ... (vezi toată discuția)