avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de circulatie spaniol retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de circulatie spaniol retinut

Buna...am si eu o intrebare...mi-a fost retinut permisul de circulatie spaniol in data de 27-02-2015 avand alcoolemia in aerul expirat de 0.58mg/l. Am primit o hartie in care mi-au facut dosar penal si sunt fara drept de circulatie..adica fara valabilitate...cum as putea sa imi revad permisul si ce as putea face..sau daca mai este ceva de facut..va multumesc
Cel mai recent răspuns: seat , utilizator 01:54, 24 Aprilie 2015
De revazut nu il veti mai revedea decat in cazul in care instanta de judecata va da o solutie de amanare a executiei pedepsei. Nu aveti altceva de facut decat sa colaborati cu organele de cercetare penala si sa asteptati.
Va multumesc pt raspuns..deci acum ramane de asteptat pana la hotararea judecatoreasca..si asta banuiesc ca dureaza o gramada de timp..chiar daca problele biologice au fost platite de mine dupa cateva zile de la incident..va multumesc
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
dadu_vlad, utilizator
cyan a scris:

De revazut nu il veti mai revedea decat in cazul in care instanta de judecata va da o solutie de amanare a executiei pedepsei. Nu aveti altceva de facut decat sa colaborati cu organele de cercetare penala si sa asteptati.

Amanarea aplicarii pedepsei, amanarea executarii pedepsei presupune condamnare si este altceva.
dadu_vlad a scris:

Buna...am si eu o intrebare...mi-a fost retinut permisul de circulatie spaniol in data de 27-02-2015 avand alcoolemia in aerul expirat de 0.58mg/l. Am primit o hartie in care mi-au facut dosar penal si sunt fara drept de circulatie..adica fara valabilitate...cum as putea sa imi revad permisul si ce as putea face..sau daca mai este ceva de facut..va multumesc

De revazut o sa-l revezi dar e mult de asteptat...2-3 ani. Sa zicem ca o sa ai o sentinta peste 1 an, pana trimit ei permisul in Spania mai dureaza ceva, si tot asa.
Politia Romana nu poate anula permise straine, ci le trimit in tara emitenta cu propunere de anulare. Tara emitenta are legile ei de ex: Spania nu anuleaza permisele ci le suspenda de la 1 la 4 ani pentru alcool. Cel mai probabil cand o ajunge permisul acolo (DGT) ti-l vor suspenda pe 1 an urmand apoi sa faci un curs de reeducacion vial.
Daca pierzi toate punctele o sa ai din nou 8 (incepator - novel)
Singura cale de a putea conduce in UE (exclus Romania) este sa soliciti duplicat in Spania fie personal fie prin cineva (e nevoie doar de o hartie semnata personal)

[ link extern ]

O alta problema ar fi sa vorbesti cu politistul care are cazul sau cu seful politiei rutiere sa nu trimita permisul in Spania, ca apoi la finalizarea procesului sa-l poti recupera din Romania daca o sa obtii o amanare a aplicarii pedepsei...
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
seat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobândire permis italienesc suspendatfara examen? Costi994 Costi994 Buna ziua tuturor Dețin permis italienesc si in urma cu putina vreme mi-a fost suspendat pt depășirea liniei continua pt o perioada de 30 de zile. N-am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in spania mariannedelcu mariannedelcu sal,detin permis de conducere spaniol,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 6 luni!!!!!!!!!sunt sofer de tir,am lucrat pana in 2012,februarie,la firma ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat în românia, circulație în spania Sorinel41 Sorinel41 Pot circula in spania daca am permisul suspendat in romanaia (vezi toată discuția)