avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat în România, circulație în Spania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat în România, circulație în Spania

Pot circula in spania daca am permisul suspendat in romanaia
Dreptul de a conduce autovehicule din categoria celor pentru care detineti permis, fiind suspendat, nu puteti conduce nici in afara tarii decat pe riscul dv!

Exista un sistem informatic la nivel european care permit autoritatilor straine sa verifice situatia dreptului de a conduce si starea permisului.

In cazul unui eveniment rutier sau filtru suportati rigorile legii aplicabile in tara respectiva.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
Va inteleg perfect .Dar azi am ridicat permisul si organul de la politia rutiera mi a zis ca interdictia e doar valabila pe teritoriul romaniei .Deci la m intrebat daca in strainatate am voie sa conduc .Si mi a raspuns ca am .Nu mai stiu ce sa cred sau in cine sa ma incred..Va multumesc far raspuns si as dori sa imi explicati daca ei sant prost informati sau nu stiu legea
Daca ati ridicat permisul de conducere atunci inseamna ca nu vi s-a suspendat dreptul de a conduce. Permisul de conducere nu este emis de catre autoritatile romane? Nu ati specificat care permis.

Daca este vorba despre un permis emis de autoritatile straine atunci intradevar interdictia opereaza pe teritoriul Romaniei.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
Poate nu am eplicat clar.Am facut un aciident in 2015 .cu alcolemie .A durat 2 ani procesul si am primit 11 luni cu suspendare si amanarea aplicari pedepsei .Am inceput probatiunea de un an .si domna de la probatiune mi a zis ca pot scoate permisul de la politie dar nu am drept de condus pana nu trece perioada de probatiune respectiv pana in 2019 aprilie.Am fost cu hotararea judecatoreasca definitiva la ghiseul de la politie si ma u pus sa dau o declaratie cum ca nu am voie sa conduc pana in aprilie 2019 pe teritorul romaniei..Atunci am intrebat daca am voie sa conduc in spania .si a zis ca da ..Specific ca permisul e romanesc.As vrea sa imi explicati daca ei sant prost informati.Va multumesc frumos
Acum am inteles speta. Este corect ce v-au spus cei care v-au restituit permisul. Puteti conduce in afara Romaniei pana expira perioada declarata.

Cf. art. 90 din NCP, „(1) persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.

Hotărârea de amânare a aplicării pedepsei nu reprezintă o condamnare, intrucat din interpretarea dispoziţiilor art. 17 alin. 2 din NCPP, potrivit cărora „în cursul judecăţii acţiunea penală se stinge prin rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, renunţare la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei, achitare sau încetare a procesului penal”.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis suspendant - cetatean straine Fabiooo Fabiooo Buna ziua, m a fost retinut permisul de conducere emis in Italia, pentru conducere sub alcol (0.18 mg/l) pentru 90 zile. Politist care m a retinut m a spus ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am fost condamnat pentru infractiunea conducerii ... Ovi1993 Ovi1993 Buna seara , am fost condamnat pentru infractiunea conducerii unui autovehiculsub influenta alcoolului, avand interzis dreptul de a conduce ... (vezi toată discuția)
Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda clau2233 clau2233 Mi.a fost suspendat permisul auto in finlanda pe o perioada de 5luni datorita alcolemiei de 0.45% aer expirat,nu mi s.au luat probe biologice! Autoritatile ... (vezi toată discuția)