Specific ca inca nu sa terminat supravegherea .Ea practic expira in 04.04.2019.Si in decizie zice ca imi interzice conducerea unui autoturism pe drumurile publice .timp cat dureaza probatiiunea.Dar eu am fost trimis de la doamna de la probatiune sa imi scot permisul sa il am asupra mea .pt ca plec in strainatate .si imi este necesar cand expira termenul de suspendare..Dar la ghiseu mi a zis ca chiar daca il am suspendat pana in 04.04.2019 pot sa conduc in afara granitelor romaniei.De aia vreau parerea dumneavostra .Ma scuzati ca sant un pic pisalog dar nu inteleg cum as putea conduce cu el in strainatate daca totusi am suspendat dreptul de a conduce pana in 2019.Practic domnul de la politia rutiera mia zis ca interdictia e valabila doar pe teritoriul romaniei.Va multumesc pt intelegere si astept raspunsul dumneavoastra
Daca in decizia instantei se face referire la dreptul de a conduce in sensul ca acesta este suspendat pe toata durata probatiunii, atunci in locul dv nu as risca sa conduc pe teritoriul altui stat in conditiile in care in eventualitatea unei interogari in sistemul informatic de catre agentii de circulatie straini privind starea permisului dv si a dreptului de a conduce, acesta figureaza ca fiind suspendat in temeiul deciziei instantei.
Este foarte riscant pentru ca vi se poate aplica legea statului unde sunteti legitimat in trafic iar dreptul de a conduce autovehicule conferit de statul unde a emis permisul fiind suspendat, nu puteti face dovada unui drept legitim pe teritoriul acelui stat decat daca detineti un permis emis de acea autoritate.
In locul dv as incerca schimbarea permisului romanesc si emiterea unui permis emis de statul strain, petmis in baza caruia nu ar exista dubiu cu privire la dreptul de a conduce pe teritoriul acelui stat, permis care il puteti folosi si in alte state.
Va multumesc din suflet .Dumneavoastra credeti ca asta e ce a mai buna solutie?legala ma refer.Totusi permisul emis de autoritatatea romana este suspendat .Preschimbandul in spaniol credeti ca pot circula legal?