avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare zile de concediu de odihna neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare zile de concediu de odihna neefectuate

buna ziua,in data de 31 martie o persoana se pensioneaza.cu 01.04 incepe un alt contract de munca in cadrul aceleiasi unitati.este legala compensarea zilelor de concediu de odihna neefectuat pentru primele 3 luni?
Cel mai recent răspuns: oanaboro , utilizator 09:08, 31 Martie 2015
La incetarea CIM se compenseaza CO neefectuat proportional cu perioada din an lucrata.
Pentru al doilea CIM, angajatul are dreptul la CO pentru perioada aprilie - decembrie 2015.
Deci va pierde efectuarea zilelor de CO aferente primului CIM.
Da, este legala compensarea in bani a CO neefectuat, avand in vedere prevederile art.146 alin.3 C.mun.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)
Concediu maria2222 maria2222 buna ziua, am 59 de ani si 10 luni, la 59 ani si 6 luni am iesit la pensie la limita de varsta dar m-am angajat in continuare la aceasi firma la care lucram ... (vezi toată discuția)