avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Efectele mutatiei sau luarii in spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Efectele mutatiei sau luarii in spatiu

Buna ziua,
Am un contract de inchiriere pe un apartament, cu o societate comerciala din Iasi cu filiala in galati.
Azi chiriasa m-a contactat telefonic sa ma roage sa o iau in spatiu sau sa-i fac mutatie, ficei sale, tot la adresa apartamentului nostru pt ca si-a facut o firma noua in spania cu filiala in romania, si pt a lua CUI din spania are nevoie de o adresa fixa in Romania.
Specific ca, chiriasa, patroana societatii cu care avem contract legal de inchiriere, are o casa deja cumparata si nu inteleg de ce nu doreste sa-i faca acolo mutatia.
Nu stiu ce efecte juridice si civile pot produce mutatia sau luarea in spatiu asupra mea.
Se poate face mutatie doar pentru o perioada determinata?
Mentionez ca, contractul de inchiriere expira in 4 luni.
Poate sa-mi afecteze dreptul de propietate sau e doar o formalitate pt intrarea in legalitate a societatii.
Unde as putea sa ma interesez?
Va rog sa ma ajutati!
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Catalin.Eol , utilizator 12:54, 29 Iulie 2009
Luarea in spatiu/mutatia nu se poate face pentru o perioada mai mica de 1 an (flotant), timp in care persoana in cauza poate avea domiciliul la acea adresa.
Implicatii/complicatii pot exista in sensul ca daca persoana se va muta fizic la acea adresa nu veti putea beneficia de folosinta imobilului asa cum veti dori...
Daca doriti si alte informatii contactati Directia/Serviciul de evidenta a persoanei (la orice Sectie de Politie).
Ce presupune luarea in spatiu? un contract de inchiriere intre proprietar si alta persoana?

Persoana luata in spatiu poate sa isi declare acest domicliu pentru reinoirea buletinului ? (pentru vechea adresa din buletin namaiavand contract)
Buna ziua,

Scuzati-ma ca ma introduc atat de agresiv in discutie dar am o problema. Vreau sa stiu daca avand contract de inchiriere pot sa fac unei persoane domiciliu stabil(permanent nu pe un 1 an sau alta perioada) acea locatie pe care eu am contractul de inchiriere.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu pop_maria pop_maria am chiriasi fara a le fi facut contract de inchiriere.....vror sa fie luati in spatiu pt ca sunt din alta localitate si spun ca le-ar fi de folos acest lucru ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu c0nteazza c0nteazza Buna ziua. M-am mutat de curand cu viitoarea sotie din orasul de domiciliu in alta localitate. Am luat un apartament in chirie si contractul l-am facut doar pe ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre flotant si primire in spatiu carmaw carmaw buna ziua, Mama mea( acum prea batrina ) are in prop o garsoniera pe care o inchiriaza de 5 ani la un cuplu=avem contract de inchiriere inregistrat dar nu au ... (vezi toată discuția)