Buna seara ! Am cumparat o casa, si am observat ca vecinul de langa , a intrat cu constructia noua pe terenul meu. Ce am de facut ? Pot sa-l dau in judecata pentru nerespectarea distantei ?Casa si-a construit-o inainte de a o cumpara eu pe a mea. Ce ma sfatuiti ? Multumesc !
Initial incercati solutionarea amiabila
Daca nu este posibila solutionarea amiabila,notificati oficial vecinul cu obligatia respectarii limitelor constructiei in raport de proprietatea acestuia,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
O acțiune în grănițuire și revendicare . Se va stabili hotarul dintre proprietățile limitrofe și prin revendicare cereți suprafața încălcată de vecin . Chiar dacă este vorba de o construcție, instanța îl va obliga să o demoleze pt. a respecta limitele de proprietate. Cred că mai înainte de a iniția acțiunea faceți o nouă măsurătoare , ca să fiți sigur de limitele prop.d-voastră.
Cele 2 prop. nu sunt îngrădite?
Buna ziua
Ionut06
Buna ziua. Am si eu o intrebare ,am cumparat un teren(315mp)înainte de a ne apuca de actele pt autorizație demolare construcție,etc a ma trebuit măsurat ... (vezi toată discuția)