avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Solicitare de a deveni platitoare de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Solicitare de a deveni platitoare de tva

o societate comerciala infiintata in 06 ianuarie 2015 solicita la anaf sa devina platitoare de tva din 21.01.2015. A emis o factura cu tva in data de 28.01.2015; este corect sau ar fi trebuit de la 1.02.2015 ? ce urmari pot fi in cazul in care nu e corecta facturarea in ian ?
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 02:19, 1 Aprilie 2015
Firma devine platitoare de TVA incepand cu data eliberarii certificatului de inregistrare ca platitor de TVA. Pana nu va uitati in document sa vedeti data eliberarii, nu va poate raspunde nimeni la intrebare.
data eliberarii este 21.01.2015
Factura puteti emite oricand
daca aveti certificat in care zice 21.01 este cu tva, atunci pana pe 20.01 facturati fara tva , dupa 21.01 cu tva.
E corect factura cu TVA. In februarie depuneti decont deja daca sunteti platitor la luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura emisa in februarie die.katze die.katze Buna ziua. Sunt IF platitor trimestrial de TVA. In februarie am emis factura. Depun declaratia 300 in martie pt ian+febr, apoi in aprilie pentru martie. Apoi ... (vezi toată discuția)
Tva ro_mihaela_popa ro_mihaela_popa Am o firma infiintata in iule 2010. A optat pentru TVA lunar, insa imediat dupa ce si-a scos certificatul de inregistrare s-a inscris in registrul ... (vezi toată discuția)
Regularizari taxa colectata cristyna_i cristyna_i Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca la primul decont depus vreodata la o firma privind taxa pe valoare adaugata se face regularizaretaxa colectata. ... (vezi toată discuția)