avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asociat vs angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asociat vs angajat

buna ziua!
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. asociatii unei firme (SRL) pot desfasura activitati asimilate angajatilor, dar fara a fi neceara inregistrarea cu cartea de munca?
este legala aceasta cale?
care este temeiul legal?

2. este obligatoriu ca o firma sa aiba minim 1 angajat?
care este temeiul legal?

Alte discuții în legătură

Administrator srl si angajat? Victorius Victorius Buna seara. 1. La un SRL platitor de TVA si impozit pe profit, cu doi asociati dinter care unul si administrator este obligatoriu sa fie si un angajat ca sa ... (vezi toată discuția)
Asociatul poate fi si angajat? (nu e vorba de asociat unic!) Buna ziua. Am o dilema, alimentata de diverse foruri care au pareri total opuse. Suntem o firma cu trei asociati. Intrebarea mea este: poate unul dintre ei ... (vezi toată discuția)
Administrator firma dandreibv dandreibv Buna ziua, Eu si sotia mea vrem sa deschidem o microintreprindere in urmatoarea formula: Ea va fi asociat unic la aceast SRL. Eu voi fi angajat in ... (vezi toată discuția)