avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator firma

Buna ziua,

Eu si sotia mea vrem sa deschidem o microintreprindere in urmatoarea formula:

Ea va fi asociat unic la aceast SRL.
Eu voi fi angajat in aceasta firma deoarece trebuie sa indeplinim conditia de minim 1 angajat.

Ea nu poate fi administrator de firma intrucat nu ii permite jobul actual ( ii permite doar asociat unic sa fie).

Eu pot fi numit Administrator al firmei in momentul cand cream efectiv societatea ?
Apoi, daca sunt deja numit Administrator, pot sa inchei un contract individual de munca (totul legal, la ITM) cu SRL-ul nou infiintat pe post productiv care are legatura directa cu obiectul principal de activitate ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: daniel cod , utilizator 12:28, 21 Martie 2011
Da, se poate.
Am deschis o firma de transport (srl), eu sunt administrator si mai am angajat un sofer cu carte de munca...

eu pot sa lucrez ca si administrator la firma asta fara sa imi mai fac carte de munca? (adica sa conduc tir)
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
daniel cod, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca la firma mea? petosticky1979 petosticky1979 As vrea sa stiu daca eu sunt asociat unic in societate si o sa si lucrez ca sofer TIR, sunt obligat sa am contract de munca? Ma intereseaza deoarece nu vreau ... (vezi toată discuția)
Cod cor pentru administrator srl Ice68 Ice68 Buna ziua, 1. Intr-un SRL cu 2 asociati, se poate angaja unul din ei Administrator? Daca da, ce act normativ reglementeaza aceasta situatie, fiindca stiu ca ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si administrator srl si indemnizatie copil 2016 OneHeLp OneHeLp Buna ziua. Sotia mea lucreaza la o firma de 3 ani, a ramas insarcinata si vrem sa ramana in crestere copil. Din ianuarie 2016 este asociat unic si ... (vezi toată discuția)