avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Suspendare activitate taxi pt.banii in plus din ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Suspendare activitate taxi pt.banii in plus din buzunar!

Un taximetrist, PFA, s-a trezit pe strada cu un control ANAF.I-au adunat bonurile, i-au numarat banii si a rezultat...suspendare licenta pe 30 de zile pt.ca omul avea cateva zeci de lei in plus in buzunar!Adica plecase omul cu niste bani de acasa pt. motorina, o pana, un fast-food,etc si s-a trezit ca incalca legea!Cum era corect, ce trebuia sa faca, unde declara, cand pleca de-acasa, cati bani avea in buzunar?Daca pleca fara bani ce facea in caz de vreo urgenta?Sau daca se urca un client cu bani "mari" ,ce facea?Astepta sa vina unul cu marunt pt.a putea pleca in cursa?Inteleg ca vrem sa starpim evaziunea, dar chiar o cautam acolo unde trebuie ?!?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:03, 30 Martie 2015
carmenbn a scris:

Nu stiu ce zice PV-ul, dar cam asta era ideea, bonurile nu bateau cu banii pe care-i avea soferul asupra lui.

Am inteles, insa o analiza profesionista si eficienta se poate face dupa ce vedeti ce scrie in PV, caci de multe ori am intalnit situatii in care se faceau comentarii pe aspecte marginale si care nici macar nu apareau in PV, caci in fapt norma incalcata era alta, iar sanctiunea se referea la altceva fata de ce se discuta ulterior intre prieteni la :beer:
Sfatul este sa cititi PV, apoi vedeti legalitatea masurilor dispuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselat de un taximetrist, ce pot face dpdv legal? valivalentin valivalentin Buna seara, Am deschis acest subiect pentru a va descire situatia neplacuta si jenanta in care am fost pus pe data de 25.10.2014. Cand am ajuns la Aeroportul ... (vezi toată discuția)
Caine calcat de masina pe drum Mario12mxl Mario12mxl Buna ziua. Suntem o familie de 4 persoane plecam dimineata la servici cu masina toti patru si ne intoarcem dupa masa acasa. mentionez ca locuim intr-un sat ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza dobanzile si penalitatile datoriei la anaf? exemplu de calcul? Mihai223 Mihai223 Recent s-au schimbat si procentele de dobanda si penalizare la datoriile catre ANAF. Intrebarea mea este referitoare la modul de calcul al dobanzilor si ... (vezi toată discuția)