avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie cu penalizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie cu penalizare

Data nasterii 4 iunie 1962
Ani cotizatie 36
Ani grupa II 20 si 10 luni
Ani fara grupa 15

M-ar interesa sa stiu:
- anul si luna in care as putea sa intru la pensie cu penalizare 45%

Va multumesc anticipat

Cu stima,
Claudia
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:11, 31 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns. Exista posibilitatea de pensionare anticipata cu penalizare inainte de anul 2019 (la 57 ani și 3 luni)?
1. Pensia anticipata si pensia anticipata partiala se acorda, amandoua, cu 5 ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare.

2. Asadar nu puteti solicita pensie anticipata partiala mai devreme de 5 ani inainte de a implini varsta standard de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare bionela5 bionela5 Va rog as vrea sa stiu , la ce varsta pot iesi la pensie in urmatoarele conditii : sunt nascuta in 05.01.1962, am vechime in campul muncii 33 ani, din care 5 ... (vezi toată discuția)
La ce varsta pot depune cererea de pensionare ? sighan sighan Buna ziua Am lucrat in intre anii 1984-2001 in categoria II-a de munca, din anul 2004 nu mai lucrez, dar de 5 ani platesc cotizatia de pensie. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona? ailicec ailicec sunt nascuta in data de 25 martie 1961 angajata la data de 06.08.1980 grupa I de munca 06.08.1980-31.03.1992 cand ma pot pensiona (vezi toată discuția)