Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie: secretar, titular pe post in invatamant, aflat in concediu medical, postul se ocupa pe o perioada determinata pana la intoarcerea la post a titularului, titularul obtine pensie de gradul II, CIM inceteaza, angajatul pe perioada determinata solicita transformarea perioadei contractului din determinata in nedeterminata. Ce fac,in calitate de angajator, in aceasta situatie.
Declarati postul vacant si organizati concurs de ocupare a postului, daca normele specifice o impun (din cate stiu eu da). Mai stiu ca unele institutii publice au dreptul de a alege daca recrutarea se face doar din interior sau si din exterior.
mi s-a invocat art 86 din codul muncii punctul 1 cf caruia pot sa angajez aceasta persoana doar prin Consiliul de Admin. , numai ca in articolul mai sus mentionat se spune doar de obligatia pe care o am de a informa angajatii si de a asigura accesul... ce se intelege prin acces? cum sa fac sa fie corect si sa nu comit vreo ilegalitate?
Important e ce vreti d-voastra in calitate de angajator (si decident) nu de ceea ce vrea un angajat cu contract pe perioada determinata.
Daca d-voastra doriti sa-l mentineti in post ii puteti prelungi contractul sau il puteti modifica pe perioada nedeterminata. In caz contrar aveti dreptul sa nu il prelungiti si nici sa-l modificati. Contractul va inceta de drept si veti putea organiza concurs.
Prin nemodificarea contractului la cererea salariatului cu siguranta nu comiteti nicio ilegalitate. Eu ma refeream stric la situatia in care exista ordonatori de credite care impun institutiilor subordonate o anumita modalitate de ocupare a posturilor, sau situatii in care aceste aspecte sunt reglementate legal. Nu stiu in care dintre situatii va aflati d-voastra.
Cim pensionari
lianamic
Intr-o institutie publica (invatamant superior de stat) exista interdictia de a angaja un pensionar pe o durata mai mare de doi ani? Concret: secretara sefa a ... (vezi toată discuția)