avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sanse de revenire pe postul/functie publica pe care ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sanse de revenire pe postul/functie publica pe care eram angajata acum 7 ani

Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati si pe mine in aceasta problema ...
Am fost angajata la Primarie exercitandu-mi activitatea in cadrul dep. Autoritate tutelara impreuna cu asistenta sociala ,pana in 2008 cand am intrat in concediu pt ingrijirea copilului, iar dupa cei doi ani , din motive personale intemeiate , am solicitat desfacerea contractului care a avut loc de comun acord. Ulterior posturile au fost blocate si din acest motiv nu am putut sa ma intorc pe vechiul post desi imi doream acest lucru .Acum a fost aprobat in sedinta de consiliu infiintarea Serviciului de Asistenta sociala ,,specificandu-se ca vor fi scoase la concurs cateva posturi care vor fi necesare pt functionarea serviciului , printre care si postul pe care eram incadrata eu :C.J autoritate tutelara . >>Doresc sa stiu daca SERVICIUL Asistenta sociala poate functiona fara Autoritate tutelara ,sau este obligatoriu ca serv. sa cuprinda si Autoritatea tutelara???... si daca as avea prioritate / intaietate(DIN PUCT DE VEDERE LEGAL) in ideea ca voi participa la concurs pt acest post .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 31 Martie 2015
daca vi s-a defacut contractu de munca prin acordul partilor nu aveti nico prioritate
După cum singură faceți afirmația, ocuparea postului se face prin concurs. Cu siguranță puteți avea prioritate dacă obțineți un punctaj maxim, în plus cunoașteți mult mai multă legislație și alte amănunte față de ceilalți concurenți, pentru că ați lucrat acolo și nu ați uitat.
Nu aveti prioritate la un astfel de concurs sau examen. Totul se va decide in functie de puntajul obtinut de candidati.
Buna ziua d-na Av .Antoanela Geaman ...Multumesc pt raspunsul d-vs .Este adevarat ca atata timp cat am plecat de pe acest post nu are nimeni obligatia de a ma primi inapoi ...eu ma refeream la faptul ca voi participa la concurs ca orice concurent insa >>stiu ca am citit undeva ceva articol de lege sau nu stiu exact ,, ca au prioritate cei care si-au exercitat activitatea pe un post similar '' ma gandeam ca eu am fost exact pe acelasi post si poate exista varianta legala , nu doar sa fie recunoscut faptul ca am exercitat aceasta activitate si as putea indeplini cu usurinta sarcinile si obligatiile postului...
Nu exista niciun text de lege care sa stabileasca o astfel de prioritate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa fiu reangajat pe fostul meu post (functie publica) ViorelFlorian ViorelFlorian Buna ziua! Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns ! Am fost angajata functionar public departamentul Autoritate tutelara in biroul asistenta ... (vezi toată discuția)
Legea functionar public poiata lucian poiata lucian in cat timp trebuie sa se scoata la concurs , de la data cand devine vacant , postul de sef serviciu autoritate tutelara (asistenta sociala ) si ce conditii ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din c.i.c. seby_red_dogg seby_red_dogg Avem o asistenta care se reintoarce din C.I.C. la sfarsitul lunii, in locul ei avand o asistenta cu contract pe perioada determinata. Intre timp ni s-a aprobat ... (vezi toată discuția)