avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren

Ma puteti ajuta cu un sfat in situatia urmatoare: anul trecut am cumparat o casa cu teren ce in acte este 360mp dar fizic inconjurat de gard in planul casei este ~490mp ... povestea este ca prin 1960 vechiul proprietar a primit in folosita vesnica casa si terenu de ~490mp, prin ani 79-80 statul a divizat terenul in 2 parcele una de 360 aferenta casei si una de ~130 ce a fost transcrisa in proprietate statului (in vederea construirii unui drum de acces) .. pe la mijocul anilor 80 vechiul proprietar a "fugit" in strainatate si statul a transcris in proprietatea sa si restul de 360mp si casa... dupa revolutie vechiul proprietar a revendicat casa si terenul dar a primit doar cei 360 aferenti casei ...n-a mai apucat sa revendice si restul ca a murit ... eu am cumparat de la mostenitorii acestuia casa si terenul de 360mp ce erau in acte si as vrea sa stiu in ce calitate pot revendica si restul de 130mp ce sunt inca in proprietatea statului dar in curtea mea fara ca staul sa fi construit ceva drum ..

Multumesc

Alte discuții în legătură

Drum acces la casa accesari accesari Am mostenit o casa de la parinti, construita in 1960 pe un teren primit de mama prin act de partaj care este situat in spatele proprietatii surorii acesteia, ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului pentru terenul inchiriat mariustigan mariustigan unchii mei au cumparat in 2009 o cladire si terenul aferent cladirii, avand pana atunci contract de inchiriere pentru cladire, teren aferent casei si gradina ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul statului luddivic luddivic Am urmatoarea situatie .Locuiesc la tara si detin o casa care e construita pe terenul statului .Am fost Mi-am scos identificare teren, apoi am fost la un ... (vezi toată discuția)