avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibila infractiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibila infractiune

As dori sa va cer parerea intr-o situatie de familie mai putin normala:
- sub pretextul curateniei in casa mamei, fratele meu (teoretic) mi-a aruncat lucrurile (imbracaminte, carti si caiete din perioada invatamantului) in strada de unde partial le-a recuperat o vecina
- mentionez ca dulapul cu imbracaminte era proprietatea mea, chiar daca practic eu nu mai locuiam acolo
La prima vedere mie mi se pare pur si simplu un furt indiferent ce a facut in final cu acele lucruri - credeti ca aceasta fapta este o infractiune? exista dreptate sau trebuie sa mi-o fac singur?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: simircea , utilizator 13:34, 1 Aprilie 2015
Ar putea fi vorba, în anumite condiții, despre distrugere, în opinia mea.Aruncându-vă lucruile în stradă, parte din ele, chiar recuperate fiind, au putut suferi deteriorări, iar altele au dispărut, echivalând cu distrugerea lor totală.Furt ar fi doar dacă puteți dovedi că fratele dvs. s-a împosedat cu bunurile dvs. Puteți, dacă nu va fi luată în considerare o plângere penală, să acționați pe cale civillă și să solicitați plata prejudiciului suferit și daune morale, pentru că erau lucruri față de care erați atașată și erau în proprietatea dvs.Ar fi trebuit să le depoziteze în alt loc dacă îl încurcau și să le puteți prelua de acolo intacte.
Multumesc foarte mult pentru raspuns - sunt convins ca aveti perfecta dreptate si am sa actionez in consecinta, chiar daca am fost tentat sa-i "platesc" acestui asazis frate cu o bata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare uscatorie bloc CatalinNastase74 CatalinNastase74 S-a hotarat la ultima adunare generala sa se elibereze uscatoriile de bloc pe care le-au luat unii si le-au umplut cu tot felul de chestii cum au vrut. S-a ... (vezi toată discuția)
Caut o cale legala de evacuare om (fara domiciliu) adapostit pe proprietate personala adria_bd adria_bd Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu sfaturi si lamuriri in urmatoarea privinta: Acum aproape 4 ani, o ruda de-a mamei a permis unui om nevoias sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Permis retinut Life2Live Life2Live Buna la toata lumea, sunt nou pe acest forum si sincer cred ca cine l-a facut este genial, nu toti avem facultatea de drept pentru a cunoaste legea, mai ales ... (vezi toată discuția)