avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar

Am o mica nelamurire in legatura cu un credit accesat in anul 2014 de catre tatal meu in valoare de 2.000.000 lei. La semnarea contractului mai avea nevoie de o semnatura, si s-a insistat din partea bancii ca mama mea sa semneze, desi cei care s-au ocupat de dosar stiau ca parintii mei sunt divortati de 8 ani, desi s-a pus problema neachitarii imprumutului si asupra consecintelor, cei de la banca au linistit-o pe mama mea ca exista o asigurare de viata care va acoperi intreaga valoare .Am zis asigurare de viata deoarece tatal meu a decedat in cursul acestui an , si dupa deces am aflat cu stupoare ca nu exista nici o asigurare de viata in dosarul de imprumut, iar motivatia dansilor a fost ca este un imprumut cu fondul de garantare al statului si ca statul acopera valoarea imprumutului, dupa o luna am inceput sa primim apeluri "disperate "ale unei firme de recuperari care a contractat banca , acum vor sa recupereze banii respectivi de la noi.....nu inteleg ce s-a intamplat cu asigurarea, cu garantarea statului....acum cei d3 la banca se fac ca ploua, ca au fost schimbati de pe post ca nu au idee, o ceata totala, dar un lucru sigur e ca vor sa isi recupereze prejudiciul. In conditia in care tatal meu a decontat 20 % din valoarea creditului , unui domn din centrala pentru a "ajuta" la acordarea imprumutului. Ce pot face ?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2015
alexa12345, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 13:57, 5 Aprilie 2015
danpopescu2011 a scris:

Daca mama a semnat in calitate de garant,este buna de plata.Succesiunea este indivizibila,in sensul ca,puteti accepta sau renunta la succesiune in integralitatea ei,nu sa acceptati succesiunea ptr.anumite bunuri si ptr.altele sa refuzati succesiunea.

Succesiunea debitorului nu are nici o legătură cu creditul. Debitorul și garantul sunt divorțați demult.

alexa12345 a scris:

La semnarea contractului mai avea nevoie de o semnatura, si s-a insistat din partea bancii ca mama mea sa semneze, desi cei care s-au ocupat de dosar stiau ca parintii mei sunt divortati de 8 ani.

Garantul va garanta creditul în temeiul contractului de garanție.
Contractul de garanție nu e ușor de desființat. Vorbiți cu un avocat specializat care vă va îndruma după ce va vedea toate actele.
Stimate utilizator Patrick daca ati fi citit cu atentie ati fi inteles si sensul cuvintelor pe care le-am folosit.Am spus foarte clar"Daca mama a semnat in calitate de garant este buna de plata".Adica, mai pe intelesul dvs.raspunde in calitate de garant,nu in alta caltitate.=D>
danpopescu2011 a scris:

Stimate utilizator Patrick daca ati fi citit cu atentie ati fi inteles si sensul cuvintelor pe care le-am folosit.Am spus foarte clar"Daca mama a semnat in calitate de garant este buna de plata".Adica, mai pe intelesul dvs.raspunde in calitate de garant,nu in alta caltitate.=D>

Deci, dacă admiteți că răspunde doar în calitate de garant, care ar fi utilitatea aducerii (de către „dvs.”) în discuție a dezbaterii succesiunii (”pe înțelesul dvs.”), în afară de rațiunea de a vorbi despre ceva ce nu are nici o legătură cu cauza, fapt care l-ar deruta pe cel care a pus întrebarea? ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar alex0099 alex0099 Buna seara. Am si eu o intrebare care ma framanta de ceva timp si nu gasesc raspuns. Acum 6 ani bunicul meu a luat un credit in valoare de 9000 de lei ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Se mostenesc creditele pentru nevoi personale? RoxanaNistor RoxanaNistor Buna ziua, Am o nelamurire in privinta unui credit pe care tatal meu l a imprumutat acum ceva timp. Din pacate el a decedat in urma cu doi ani. Vreau sa ... (vezi toată discuția)