avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posibile bunuri si conturi ale decedatului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posibile bunuri si conturi ale decedatului nedeclarate la succesiune

Buna ziua,
vin cu rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema :
In urma decesului tatalui meu exista un testament prin care subsemnatul, este desemnat mostenitor rezervatar.
Pe rol este un proces de succesiune , intentat de sotia decedatului, deoarece nu a acceptat efectuarea succesiunii prin act notarial ,in care s-a pronuntat o hotarare la data de 03.03.2015 ( pe care nu am primit-o inca).
Acum cateva zile am fost informat de catre rudele decedatului ca ar mai exista bunuri mobile si conturi ale decedatului pe care sotia decedatului nu le-a declarat la stabilirea masei succesorale, aceasta declarand doar bunurile pentru care plateste impozite.
Mentionez faptul ca am acceptat mostenirea prin act notarial.
Intrebarea mea este ce pot face in acest caz sa pot verifica eligibilitatea informatiei si in cazul in care se verifica cum pot actiona ,in conditiile in care eu am domiciliul la cca 700 km si deplasarea este costisitoare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dor582004 , utilizator 16:44, 31 Martie 2015
incercati sa faceti o procura cuiva de incredere, sa mearga la banci sa obtina informatiile daca exista sau nu conturi/depozite pe numle decedatului.
Testamentul in favoarea cui a fost facut? inteleg ca dv. sunteti rezervatar.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2015
IONICA VADUVA, utilizator
Testamentul este facut in favoarea actualei sotii in viata , iar eu fiind singurul copil din alta casatorie am devenit rezervatar, parintii mei fiind divortati la data decesului tatalui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters133104 ContSters133104 - se implinesc 4 luni de la decesul unchiului meu(fratele tatalui meu) si 8 luni de la decesul tatalui meu; - unchiul meu defunct nu are sotie, copii, ... (vezi toată discuția)
Mostenire costelino18 costelino18 sot decedat. femeie ramasa singura. nu au avut copii. au trei nepoti de la un frate al sotului. intreba dupa sase luni de la moartea acestuia mai au ... (vezi toată discuția)
Succesiune testament mariusborza mariusborza Sunt in situatia: tatal decedat si in procedura notariala de succesiune cu sotia tatalui meu. Mi s-a spus ca exista testament in favoarea sotiei, in care sunt ... (vezi toată discuția)