As dori sa aflu, de cate ori pot fi citat la politie in calitate de martor, dupa ce m-am prezentat si am dat deja o declaratie. Este legal sau este un abuz? M-ai pot fi sanctionat daca m-am prezentat deja o data??
In faza de urmarire penala, organul de politie si procuratura va citeaza pina la promovarea sau solutionarea dosarului.Aveti obligatia de a va prezenta ori de cite ori sunteti citat cu o calitate.
Daca aveti calitatea de martor in procesul penal sunteti obligat sa va prezentati la orice chemare a organului judiciar.
Este posibil sa fie necesar sa va mai audieze cu privire la alte aspecte de fapt.
Puteti sa primiti o amenda in caz de neprezentare la audiere.Nu este nimic abuziv in aceasta privinta.
buna ziua ,
aveti obligatia sa va prezentati ori de cate ori sunteti citat in calitatea care va este indicata in citatie pentru a aduce la cunostinta tot ceea ce stiti in vedere lamuririi cauzei .
Probele nu au valoarea de dinainte stabilita.(sunt apreciate in concret )
.Asa incat , atat agentii de politie , cat si instanta de judecata pot audia martorii (poate au cunostinta vreunei imprejurari noi a savarsirii faptei , nerelatata )ori de cate ori considera ca e oportun.Sanctiunea neprezentarii poate conduce la aducerea cu mandat , si aplicarea unei amenzi administrative.
Iar forta juridica a declaratiei de martor e una deosebita, putand fi administrata chiar in lipsa coroborarii cu alte mijloace de proba.
Martor proces penal
Catherina
Buna ziua , am primit o citatie sa ma prezit martor intr-un dosar in care am fost citat si la politie dar am primit NUP de la procuratura .
De ce sunt chemata ... (vezi toată discuția)
Citatie
dragosdys
Buna ziua,
Am primit acasa o citatie la un proces pe data de 5 iulie, la acelasi proces a mai primit o citatie o ruda de mea(care este si parte vatamata) in ... (vezi toată discuția)