avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatii repetate dupa prezentarea mea la organul de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatii repetate dupa prezentarea mea la organul de politie!

Buna ziua!

As dori sa aflu, de cate ori pot fi citat la politie in calitate de martor, dupa ce m-am prezentat si am dat deja o declaratie. Este legal sau este un abuz? M-ai pot fi sanctionat daca m-am prezentat deja o data??

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andri , utilizator 21:53, 24 Iunie 2009
Sigur la politie si nu la parchet?
De ce nu sunati acolo sa aflati de ce va mai cheama inca o data?
In faza de urmarire penala, organul de politie si procuratura va citeaza pina la promovarea sau solutionarea dosarului.Aveti obligatia de a va prezenta ori de cite ori sunteti citat cu o calitate.
Daca aveti calitatea de martor in procesul penal sunteti obligat sa va prezentati la orice chemare a organului judiciar.
Este posibil sa fie necesar sa va mai audieze cu privire la alte aspecte de fapt.
Puteti sa primiti o amenda in caz de neprezentare la audiere.Nu este nimic abuziv in aceasta privinta.
buna ziua ,
aveti obligatia sa va prezentati ori de cate ori sunteti citat in calitatea care va este indicata in citatie pentru a aduce la cunostinta tot ceea ce stiti in vedere lamuririi cauzei .
Probele nu au valoarea de dinainte stabilita.(sunt apreciate in concret )
.Asa incat , atat agentii de politie , cat si instanta de judecata pot audia martorii (poate au cunostinta vreunei imprejurari noi a savarsirii faptei , nerelatata )ori de cate ori considera ca e oportun.Sanctiunea neprezentarii poate conduce la aducerea cu mandat , si aplicarea unei amenzi administrative.
Iar forta juridica a declaratiei de martor e una deosebita, putand fi administrata chiar in lipsa coroborarii cu alte mijloace de proba.

Alte discuții în legătură

Martor proces penal Catherina Catherina Buna ziua , am primit o citatie sa ma prezit martor intr-un dosar in care am fost citat si la politie dar am primit NUP de la procuratura . De ce sunt chemata ... (vezi toată discuția)
Citatie dragosdys dragosdys Buna ziua, Am primit acasa o citatie la un proces pe data de 5 iulie, la acelasi proces a mai primit o citatie o ruda de mea(care este si parte vatamata) in ... (vezi toată discuția)
Rog explicatie la o citatie calina67 calina67 buna ziua, as vrea sa va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:am primit o citatie in care am fost chemata in calitate de martor la un organ de politie, ... (vezi toată discuția)