avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte de calificare pentru angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte de calificare pentru angajare

Buna ziua,
Pot angaja pe post de electrician daca are doar diploma de bac cu specializarea tehnician electrotehnist.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 31 Martie 2015
In conformitate cu prevederile Legii 319 a Securitatii si Sanatatii Muncii, persoanele care practica meseria de electrician trebuie autorizate. Acest lucru este stipulat in mod expres in HG nr. 1146 din 30 august 2006.
[ link extern ]

Ordinul nr.11/2013 privind aprobarea Regulamentului pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu execuția, precum și a experților tehnici de calitate și extrajudiciari în domeniul instalațiilor electrice :

Art. 5. — (1) Operarea instalațiilor electrice aferente capacităților energetice, deținute sub orice formă de către un operator economic, se realizează de personal având calificare
profesională în domeniul instalațiilor electrice,
sub coordonarea/supravegherea electricienilor autorizați, având gradul de autorizare corespunzător nivelului maxim de tensiune aferent capacității respective.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Electrician intretinere mihaipapae mihaipapae buna ziua lucrez intr o fabrica si acum mi sa propus sa ma puna pe postul de electrician de intretinere ,eu avand specializare tehnician in instalatii ... (vezi toată discuția)
Electricienii angajati, fara autorizatie anre gina68 gina68 Electricienii angajati in cadrul unei institutii, care deservesc statii de pompare, pot desfasura activitatea de operare ( manevre) la aceste instalatii ... (vezi toată discuția)
Necesitatea autorizarii pentru lucrul in instalatii electrice de jt a altor categorii de salariati decat electricieni. DanNic DanNic Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Echipa de ingineri de service a firmei efectueaza lucrari de instalare si intretinere echipamente de birotica ... (vezi toată discuția)