avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se intampla cu creditul in urma decesului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se intampla cu creditul in urma decesului

Buna ziua.
Anul trecut ,,exact pe 31 Decembrie,tatal meu a contractat un credit de nevoi personale ,fara garantie imobiliara,de la un IFN(TBI).Valoarea creditului a fost de 7500 de lei pe o perioada de 3 ani cu o rata de 307 lei pe luna.
In luna Februarie ,pe data de 28s-a produs tragedia.Tatal mu a decedat in urma unui accident feroviar.Dansul era vaduv ,mama a decedat cu 7 luni in urma.
Am trimis o copie de pe Actul de deces la ei de la Tbi,dupa care o doamna de acolo mi-a sp ca este in regula,,atat.
Peste cateva zile m-a sunat un domn sa ma intrebe cand achit rata....i-am sp problema ,dupa care mi-a zis ca rudele de gradul 1 trebuie sa achite creditul.Mentionez ca creditul nu avea un codebitor.

I-am sp domnului ca inca nu am facut succsiunea dupa parinti si ca inca nu exista un mostnitor legal.
Astazi primesc un sms ,prin care mi se spune a daca vreau sa mai continuam relatia in conditii amiabile ,sa merg sa depun 50 lei in urmatoarele 48 ore,in urma cu o sapt primind acelasi sms,dar cu suma de 100 lei.

Va rog sa imi spuneti ce putem face in aceasta situatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: DanaTh , utilizator 17:35, 27 Mai 2015
Dacă aveți polița de asigurare, sau dovada plății asigurării, puteți să vă adresați Instanței cu o solicitare de obligarea asigurătorului la plata poliței de asigurare.
Probabil creditorul și firma de asigurări fac parte din același grup de firme de aceea nu plătesc.

"creditorul și firma de asigurări fac parte din același grup de firme"...exact.
Deci, pasul intelept ar fi ca eu sa incep o procedura legala impotriva lor. In acest caz numai impotriva firmei asiguratoare sau si a creditorului ? Ce se intampla in aceasta perioada de timp cu creanta ? Soldul probabil ca creste considerabil, tinand cont ca vorbim de dobanzi de peste 30% . Solicitarea trebuie depusa la Judecatoria de sector in raza caruia am domiciliul in Romania, nu ? Va multumesc inca o data pentru amabilitatea d-vostra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetelem giubaca69 giubaca69 Bună ziua vă rog să mă ajutați cu privire la cele ce am să vă expun ! Tatal meu avea un card CETELEM de pe care a scos in cateva randuri anumite ... (vezi toată discuția)
Mostenirea creditelor goina4444 goina4444 Buna seara. Tatal meu a avut 3 credite de la BCR , BANCPOST si CETELEM. spun a avut deoarece a decedat in urma cu 3 ani.Firmele de asigurari nu au platit ... (vezi toată discuția)
Cetelem giubaca69 giubaca69 Bună ziua :) doresc să mă lămuriți cu privire la cele ce am să vă expun ! Tatal meu avea un card CETELEM de pe care a scos in cateva randuri anumite ... (vezi toată discuția)