avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in acte sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in acte sau nu?

salut! am niste intrebari, inainte sa va spun pe scurt despre ce e vorba.
adunare generala la o asociatie de proprietari, toti "sar cu gura pe" presedinte in legatura cu o problema si domnul raspunde: "trebuie sa platiti sau ati uitat ca v-am dat adeverinta ca nu aveti datorii la asociatie si de fapt toti aveati?". #-o
eu unul nu am avut datorii, am folosit o astfel de adeverinta pentru a imi instala centrala si a renunta la serviciile CET-ului si toti ceilalti au avut nevoie de asa ceva. din cate imi amintesc in situatia respectiva se aflau 5 apartamente. toate firmele care fac instalatii de gaze din orasul meu cer o astfel de adeverinta din care sa rezulte explicit ca beneficiarul lucrarii nu are datorii catre asociatie.
pentru ca imi este dificil sa interpretez eu o lege, va intreb:
1. asta nu e santaj?
2. acele adeverinte nu reflecta situatia reala, e vorba de fals?
de fals in acte am auzit, dar adeverintele nu stiu daca sunt acte.
oricum as lua-o, situatia nu mi se pare deloc in regula: sa ma obligi sa fac ceva doar pentru ca unii au beneficiat de niste favoruri.
va rog, sa ma lamuriti
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 00:03, 1 Aprilie 2015
Adeverinta poate fi obiecul unui fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deconectare ilegala cet utilizatorx utilizatorx Buna ziua! O asociatie proprietari, e vorba de 10 apartamente din care 6 ( pe hartia de la EoN Gaz zice ca e vorba de 2/3 dintre proprietari doar) vor ... (vezi toată discuția)
Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei centrale alicep alicep Buna dimineata. Ce pot face daca asociatia de LOCATARI(da,mai exista!),de fapt administratorul care face legea la noi in bloc,refuza sa-mi semneze adeverinta ... (vezi toată discuția)
Atributii administrator andradab2010 andradab2010 Buna ziua, Sunt administrator-contabil la o Asociatie de Proprietari si am intampinat o problema. Din 01.12.2009 am inceput sa lucrez la aceasta ... (vezi toată discuția)