avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intelegere de vanzare locuinta pe baza unui inscris de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intelegere de vanzare locuinta pe baza unui inscris de mana cu martori

am facut o intelegere scrisa de mana ( cu martori) pentru vanzarea unei locuinte cu un acont primit la momentul datarii inscrisului(13 aug 2013) si un termen limita de comun acord pentru achitarea diferentei(5 apr 2014), care nu a mai fost achitata nici pana azi, primind in doua rate(25 mai si 16 sep 2014) ceva mai mult de jumatate; desi intelegerea prevede ca cine nu respecta termenul limita pierde:cumparatorul- acontul si vanzatorul- locuinta, cumparatorul a spart si desfiintat abuziv( fara instintarea sau aprobarea vanzatorului) un perete comun,a intrat in locuinta amenajand-o dupa bunul plac. Are acum o singura locuinta, in fapt, dar fara acte in regula, intrucat pentru cea in discutie nu are contract legal, ci doar intelegerea scrisa de mana pe care nu a respectat-o in termenul si suma stabilita! Va rog, ce ar trebui sa fac in situatia data? Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: pavel56 , utilizator 10:10, 1 Aprilie 2015
In instanta se transeaza litigiul.
Trebuie judecata facuta pe baza de contract.
multumesc pentru promtitudinea raspunsului! sa inteleg ca scrisoarea de mana nu are nici o valoare in rezolvarea cazului? o pot prezenta in instanta, atunci, sau nici acolo nu are efect? multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anaf intoarcere executare silita turboxxl turboxxl Buna ziua, Am un proces castigat cu anaf la fond pentru intoarcerea executarii silite, iar ca intampinare anaf au invocat art 218 din legea fiscala ca ... (vezi toată discuția)
Notificare vicii ascunse gokuhdbz1 gokuhdbz1 Buna ziua, In cazul achizitionarii unui apartament intr un bloc nou, pt vicii ascunse vanzatorul trebuie notificat in scris despre problema aparuta ce se ... (vezi toată discuția)
Vecinul m-a inundat. cum pot să-mi recuperez cheltuielile cu refacerea apartamentului? Euroinvest Euroinvest Buna ziua, as doi sa aflu cum pot sa-mi recuperez cheltuielile cu refacerea apartamentului in urma unei inundatii. Precizez ca am un apartament amplasat la ... (vezi toată discuția)