avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot sa fiu condamnat de doua ori pentru aceeasi fapta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot sa fiu condamnat de doua ori pentru aceeasi fapta?

tin sa mentionez ca faptele au fost recunoscute in prima declaratie toate faptele au fost recunoscute...am mers pe art.320 in anul 2013 sa dat o condamnare de 2 ani cu executare...dupa ispasirea pedepsei de un an si 6 luni(eliberare conditionata)...dupa 4 luni de libertate a venit o citatie cu prezentare la politie deoarece a aparut o plangere penala aceeasi pentru care am fost pedepsiti dar in momentul arestarii ei nu aveau plangerile ne-a pedepsit datorita declaratiilor date de complici(martori).deci fapta exista in declaratii dar nu exista dovada concreta...ce se poate intampla??se poate condamna din nou???sau se claseaza dosarul fiind acceasi fapta si recunoscuta...Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:32, 1 Aprilie 2015
Conform principiului ne bis in idem nu puteti fi judecata de doua ori pentru aceeasi fapta, cu exceptia cazului in care cereti revizuirea. Conditia e ca fapta sa fie aceeasi din punct de vedere faptic (acelasi loc, acelasi timp, aceleasi persoane) si juridic. De ex. daca cineva a fost judecat pentru gesturi obscene si nu pentru viol, va putea fi judecat pentru viol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua condamnari pentru aceleasi fapte. adriansimo adriansimo Buna ziua, Ce se poate face cand un cetatean a fost condamnat, printr-o disjungere de dosare, de doua ori pentru aceleasi fapte. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cedo ne bis in idem Constanta Daniela Constanta Daniela Daca am primit si achitat amenda data pentru ca am trecut fara a declara la vama telefoane mobile (in aeroport)-in 2014,apoi mi s-a facut dosar penal si am ... (vezi toată discuția)
Unde scrie ca principiul de drept ne bis idem inseamna altceva decat nimeni nu poate fi condamnat de doua ori pentru aceeasi fapta? eusaisapte eusaisapte unde scrie ca principiul de drept ne bis idem inseamna altceva decat nimeni nu poate fi condamnat de doua ori pentru aceeasi fapta? Invoc ca argument faptul ... (vezi toată discuția)