avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actiune in instanta al 13-lea salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actiune in instanta al 13-lea salariu

Exista baza legala pentru functionarii publici de a deschise actiune in instanta pentru a obtine al treisprezecelea salariu? Se poate retroactiv sau numai pentru viitor?
Cel mai recent răspuns: mirelavl , utilizator 15:45, 1 Aprilie 2015
....nu va trebuie o baza legala...Guvernul Boc a emis o Ordonanta de urgenta care a sistat acordarea salariului....dvs va duceti la tribunal si va cereti drepturile....cu respect
...sunt categorii de bugetari care au castigat in instanta dreptul la al treisprezecelea salariu si de la 01.01.2016 vor fi repusi in drepturi...trebuie sa luati in calcul si termenul de prescriere de 3ani pt fiecre an calendaristic care a trecut...
Actiunea in instanta se poate formula in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar mediu pe unitate pentru nasterea unui copil BORDAS_MARIA BORDAS_MARIA FATA MEA A NASCUT UN COPIL .ARE ACUM 1,3ANI AM INTELES CA CONFORM ART.51LIT.c din contractul colectiv de munca unic la nivel national poate primi si ea aceste ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate nico261180 nico261180 Buna ziua.Am nascut pe 12 dec 2007. Mai pot primi banii acum? (vezi toată discuția)
Spor de vechime in munca CARPAHONTU CARPAHONTU lucrez la un institut de cercetare. sunt bugetar. la acest institut se acorda vechime in munca. lucrez de aproximativ 4 ani .Trebuia sa iau spor de vechime de ... (vezi toată discuția)