avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate

Buna ziua.Am nascut pe 12 dec 2007. Mai pot primi banii acum?
Cel mai recent răspuns: flexi , utilizator 14:08, 26 Februarie 2010
Numai prin bunavointa angajatorului ... in caz de refuz, actiunea in instanta este prescrisa.
aveti dreptul sa cereti bani 3 ani de la nastere, dupa care se prescrie din cate stiu eu
Asa este, in termen de 3 ani de la data generarii dreptului puteti sa cereti banii, apoi se prescrie datoria.
Conform art.283 litera(e) din Codul muncii se stipuleaza ca solicitarea se face" in termen de 6 luni de la data nasterii dreptului la actriune, in cazul neexecutarii contractului colectiv de munca .." Acesta este un ajutor prevazut in contractul colectiv de munca si nu un drept salarial . Drepturile salariale se pot solicita in termen de 3 ani .
Angajatorul insa , daca vrea , va poate acorda ajutorul , dar nu-l puteti obliga .
Daca lucrati intr-o institutie publica , incepand cu 01.01.2010 acest ajutor nu se mai poate acorda .
Eu personal am nascut in oct 2006 si am introdus actiune in sept 2009, azi astept sa-mi fie redactata si comunicata decizia favorabila mie. Am calitatea si de functionar public.
Deci se poate

Alte discuții în legătură

Info ajutor pt nastere adrianas18 adrianas18 Buna ziua am facut cerere pentru ajutorul pentru nastere la un an jumatate dupa ce am nascut (conform Contractului Colectiv de Munca la Nivel National pe ... (vezi toată discuția)
Neplata primei de nastere iarina10 iarina10 Buna ziua, As avea nevoie de cateva detalii in legatura cu neplata primei de nastere prevazuta in art. 51, alin.c din CCMUNN si cum singura solutie este sa dau ... (vezi toată discuția)
Drept salarial de care nu stiam !!! ginamangra ginamangra Va rog sa-mi spuneti ce sanse mai am sa obtin undrept salarial din 2008 , acum caci tocmai am aflat despre el.Situatia sta cam asa: In 27.07.2008 am nascut si ... (vezi toată discuția)