avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA autosuspendare temporara a activitatii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA autosuspendare temporara a activitatii

Buna ziua,

De cativa ani am un PFA care imi permite sa vand bijuterii manufacturate de mine la targuri sau pe internet. Pentru ca am si un loc de munca zilnic care ma solicita foarte mult de doi ani incoace simt ca nu mai fac fata sa imi sustin activitatea de PFA .
Ca urmare am hotarat sa inchid PFA-ul sau sa il suspend pentru cateva luni. Va rog sa imi spuneti daca e posibil sa imi suspend activitatea si pentru cat timp. Motivul este ca nu fac fata, imi place sa lucrez dar nu mai am timp, sunt aproape 12 ore la servici(am inclus si timpul petrecut pe drumul casa-servici si inapoi). Ce sa fac? as renunta, pana la urma mie imi place sa fac arta de dragul artei, dar materialele costa si am vrut activitatea asta pentru mine.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:31, 1 Aprilie 2015
Eu zic sa radiati pfa-ul ca sa scapati de griji si cand veti avea nevoie sa-l infiintati iar pentru ca procedura e destul de rapida si simpla.
Va multumesc pentru sfat, d-le Neagu!
O sa ma interesez cum se face radierea
Mergeti la registrul comertului cu actele de la inregistrare, in original, si acolo completati un formular. Dupa cateva zile va dau certificatul de radiere si apoi mergeti la finante sa depuneti ultima declaratie 200.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa suspendat si activitate nereluata dupa suspendare mprv mprv Buna ziua, Am infiintat un PFA in 2008 la dorinta angajatorului, astfel toti \"angajatii\" au devenit PFA si colaboratori ai firmei. In 2011 s-a revenit la ... (vezi toată discuția)
Etapele de radiere pfa varnan varnan Buna seara, Am un PFA si nu am activitate. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez sa inchid activitatea si care sunt costurile. Multumesc (vezi toată discuția)
Contul bancar la un pfa radiat Cristi60 Cristi60 Am avut un PFA a carui activitate am suspendat-o in 2018 si deoarece nu am mai avut activitate am radiat la ORC PFA-ul in februarie 2021. Mergand la banca ... (vezi toată discuția)