avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere minor

Buna ziua. Detin o hotarare judecatoreasca din data de 19 decembrie pt stabilirea pensiei de intretinere a minorului dar nu este definitiva deoarece tatal acestuia a depus apel. Dumnealui nu respecta aceasta hotarare si refuza sa trimita pensia fapt pt care am procedat la executarea silita. Am constatat insa ca a depus o cerere de contestatie a acesteia. Poate opri aceasta executare sau va fi pusa in aplicare pana cand va avea o hotarare judecatoreasca pt a o opri?
Cel mai recent răspuns: karmy , utilizator 21:16, 1 Aprilie 2015
in cadrul contestatiei executarii silite poate cere suspendarea executarii, daca nu o cere executarea curge mai departe.
Deci sa inteleg ca din moment ce a cerut aceasta suspendare executarea nu va mai fi pusa in aplicare iar eu nu pot face nimic pt a-l obliga sa pateasca aceasta pensie de intretinere???? Copilul meu nu primeste nici un ajutor material din partea tatalui din data de 05.11.2013 si pana in prezent.
Executarea se intrerupe abia in momentul solutionarii pozitive de catre instanta a cererii de suspendare deci doar simplu fapt sa a facut-o nu intrerupe executarea. Doar daca instanta constata ca are motive intemeiate ii accepta cererea.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriere - pensie de intretinere copil strainatate Diamandi Diamandi Autoritatea straina care se ocupa de dosarul de executare pentru pensie de intretinere a fostului sot are nevoie de \"legislaţia în domeniul prescipţiei, ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie intretinere minor ordonanta presedintiala ... Nata88 Nata88 Executare silita pensie intretinere minor Ordonanta presedintiala pentru pensie minor depusa la 5 luni de la cererea de chemare in judecata, astfel mai ... (vezi toată discuția)
Calea de atac corecta Irina S. Irina S. Actiunea in constatare. Obiect: constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita(nu avem executare pe rol, deci acesta este singurul cadru ... (vezi toată discuția)