avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CONTESTATIE LA EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

CONTESTATIE LA EXECUTARE SILITA

Ma numesc Cojocaru Otilia,si ma aflu in urmatoarele situatii
1. Din nefericire in urma unei neglijete s-a ajus la o executare silita din slariu la Raiffeisen Bank. Aceasta executare s-a efectuat din anul 2007 luma iunie pana in anul 2009 luna februarie pentru o prima executare adica s-a retinut suma care a solicitato prin prima adresa de poprire. In luna martie 2009 apare o noua poprire cu dobanzile penalizatoare calculate pe perioda de executare.Apar doua intrebari: 1 Daca in contractul de credit nu este prevazut exepres calculul dobanzii penalizatoare, este corect sa calculezi dobanda penalizatoare la suma imprumutata+dobanda penalizatoare calculata? deoarece in OG 9/2000 este interzis asa ceva. 2 Este corect sa calculezi dobanzi penalizatoare pe perioada de executare daca in hotararea de executare nu este prevazut asa ceva?
2. Am luat cu plata in rate de la altex de 2700 lei si am platit pentru un an si jumatate suma de 5800i lei. I-am dat in judecata sa-mi restituie 1500 lei .In perioada de un si jumtate nu am avut nici o zi penalizare pentru neachitare sau intarziere darnu stiu cum sa sustin caci nu am primit nici un contract de care sa ma leg. Poate aveti o solutie sa ma ajutati. Mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 28 Iunie 2009
ce inseamna "nu am primit nici un contract de care sa ma leg" cand mai devreme spuneti "Daca in contractul de credit nu este prevazut exepres calculul dobanzii penalizatoare"?
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
Olivia Nedelcea, Contabil
Puteati sa faceti contestatie la executare sau sa solicitati instantei lamurirea dispozitivului hotararii referitor la cuantumul penalitatilor pe care ar fi trebuit sa le platiti.
In contractul incheiat cu Altex trebuie sa existe si o clauza referitoare la calculul acestor penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati si dobanzi pentru un credit de nevoi personale executat silit cdode2005 cdode2005 Buna ziua, Va cer parerea in urmatoarea speta: -in martie 2009, am luat un credit de nevoi personale in suma de 10000 lei, cu dobanda fixa, pe 36 luni. In ... (vezi toată discuția)
Executare silita v11 v11 Buna ziua. In octombrie 2014 am fost executata silit pentru suma de 6300 lei (reprezentand contravaloarea primita pe un card de cumparaturi )de catre o banca ... (vezi toată discuția)
Dobanda banca???! geo-vem geo-vem Am luat un credit de la o banka cu o anumita suma de bani ,nu l-am mai putut plat, am fost executat pentru suma respectiva si am am poprire pe salar , acum ... (vezi toată discuția)