avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Desi locuiesc in Franta am contract de munca in Romania si platesc toate darile catre stat ce decurg din acest contract. Intrucat medicul de familie nu vrea sa-mi elibereze concediul medical de maternitate si lauzie (abia acum am fost la dansa sa solicit concediu, toate analizele si consultatiile le-am facut in Franta) pot depune dosarul pentru indemnizatie de crestere copil pana la varsta de 2 ani dupa cele 42 de zile, chiar daca nu pot prezenta certificat medical? Cum pot proceda?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: pirelia , utilizator 11:53, 1 Aprilie 2015
Puteti depune cererea si actele pentru indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) incepand cu a 43-a zi de la nastererea copilului dar trebuie sa tineti cont de urmatoarea prevedere legala din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strainatate-supliment de insertie amaiana amaiana Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:sant casatorita ,sotul meu este angajatul unei firme din Romania dar isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ContSters205372 ContSters205372 buna seara in prezent sunt in concediu pentru cresterea copilului pana in decembrie anul acesta, dar in iulie voi naste al doilea copil. mai pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere si ingrijire copil carminaradu carminaradu Buna ziua, am intampinat urmatoarea situatie: am nascut un baietel in Austria in luna august 2013 si tatal copilului(sotul meu) si-a dorit ca fiul lui sa fie ... (vezi toată discuția)