Desi locuiesc in Franta am contract de munca in Romania si platesc toate darile catre stat ce decurg din acest contract. Intrucat medicul de familie nu vrea sa-mi elibereze concediul medical de maternitate si lauzie (abia acum am fost la dansa sa solicit concediu, toate analizele si consultatiile le-am facut in Franta) pot depune dosarul pentru indemnizatie de crestere copil pana la varsta de 2 ani dupa cele 42 de zile, chiar daca nu pot prezenta certificat medical? Cum pot proceda?
Puteti depune cererea si actele pentru indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) incepand cu a 43-a zi de la nastererea copilului dar trebuie sa tineti cont de urmatoarea prevedere legala din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...