avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

salut,

am o problema, legata de procesul de divort si partaj, mai exact : am hotarat de comun acord sa divortam, iar un avocat a redactat actele necesare, mai exact un act care contine si partajul, respectiv declaratia mea ca renunt la toate bunurile comune in urma divortului. Am depus actele respective (impreuna) la judecatorie, si ne-au programat pt proces peste 2 luni. In tot acest timp, pana la data procesului, eu pot sa revin asupra deciziei luate, si sa nu renunt la partea mea din bunurile comune ? Cand devine valabil acel act pe care eu l-am semnat cum ca renunt la tot ? In urma procesului sau e valabil deja. Ce trebuie sa fac ? astept un raspuns cat se poate de repede

multumesc,
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:27, 24 Iunie 2009
Probabil ceea ce a intocmit avocatul este o tranzactie, care va dobandi efecte doar in urma pronuntarii sentintei judecatoresti. Daca doriti totusi sa partajati bunurile comune, invocati faptul ca doriti acest lucru, la primul termen de judecata, dar cel mai bine ar fi sa formulati o cerere in scris, prin care sa solicitati si modalitatea de partaj, sa indicati bunurile comune asupra carora sa se dispuna partajarea. Intrucat ati solicitata divortul prin acord, se va disjunge cererea de partaj, care se va judeca separat.
multumesc mult de tot,

nu eram sigura daca actul semnat de mine intra in 'vigoare' imediat, sau doar in urma procesului (pronuntarii sentintei judecatoresti)

O zi buna !
~ Conținut șters la cerere ~
pana la primul termen de judecata fixat, ar fi recomandat sa apelati la un avocat care sa va redacteze o alta tranzactie , referitor la modul cum doriti dvs sa se faca partajarea bunurilor comune. a
aceasta tranzactie o depuneti in instanta , cu cel mult 5 zile inaintea termenului fixat .
sau se paote depune si in fata instantei, la primul termen, mentionand ca nu mai doriti sa renuntati in favoarea sotului si ca doriti o altfel de partajare a bunurilor comune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare hotarare civila cu continut eronat - cum se poate corecta ? loanabelciu loanabelciu Buna seara, Azi am primit, in calitate de reclamant, Comunicarea Hotararii Civile in urma caruia a fost admis divortul si s-a dispus disjungerea cererii de ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters67939 ContSters67939 Este posibil ca cele 2 cauze (divort+partaj) sa se judece in acelasi timp ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Procedura divort comun acord judecatoria 2 comerciantul comerciantul Am o mare rugaminte. 1. Spune-ti-mi si mie daca la [b]depunerea[/b] cererii de divort prin acord trebuie sa fie ambii soti de fata? 2. Am citit pe ... (vezi toată discuția)