avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conventie civila prestari servicii intre ONG si PF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conventie civila prestari servicii intre ONG si PF

Buna ziua! De curand am primit din partea unu ONG propunerea de a-i ajuta intr-un proiect pe termen scurt, contra cost. Am stabilit sa incheiem o conventie civila de prestari servicii intre ei ca ONG si mine, ca persoana fizica. Mentionez ca nu pot sa-mi fac PFA din cauza ca nu am atestat in domeniu (sunt autodidact) si nici nu doresc sa fac un SRL doar in acest scop. Este legal un astfel de contract ? Mentionez de asemenea ca imi propun sa platesc toate taxele si impozitele aferente.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 21:46, 1 Aprilie 2015
Da, este legal un asemenea contract. Va fi făcut sub condițiile prevăzute de Codul Civil și funcție de situația dumneavoastră personală ONG-ul vă va reține, va declara și va vira la bugetul de stat, respectiv bugetele fondurilor de asigurări sociale, impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte folosite de ong-uri ContSters319902 ContSters319902 Buna seara, va rog sa ma ajutati, sunt incepator in mediul ONG, as vrea sa stiu: 1. ce tipuri de contract poate incheia o organizatie non-guvernamentala ... (vezi toată discuția)
Conventii in baza codului civil lianamic lianamic Ce obligatii de plata decurg din incheierea unei conventii civile de prestari servicii? Numai impozit, sau toate contributiile sociale platite si de angajat si ... (vezi toată discuția)
Ong sa plateasca un serviciu oferit de o persoana fizica? AndaBrailean AndaBrailean ONG-ul are ca scop integrarea socio-profesionala a tinerilor din centrele de plasament. Una dintre nevoile sesizate in centre este cea a copiilor de clasa a ... (vezi toată discuția)