avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Directive europene pentru limitarea timpului de muncă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Directive europene pentru limitarea timpului de muncă în cazul existenței a mai multor CIM

Bună ziua.

Am auzit (prost început, știu) că ar exista o reglementare europeană mai nouă în ceea ce privește timpul maxim de muncă pe care o poate presta un lucrător pentru 2 societăți cu care are încheiate contracte individuale de muncă. Mă puteți ajuta în acest sens? Este sau nu veridică informația? Din ce știu eu, îngrădirea dreptului de muncă este interzisă prin Constituție iar Codul Muncii se raportează strict la raporturile de muncă stabilite prin contract, practic neexistând o piedică legală pentru mine de a avea 5 contracte de muncă cu normă întreagă, atât timp cât nu există litigii și cât contribuțiile sociale sunt plătite.
Vă mulțumesc!

Cu stimă,
Mihai Cochior
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 1 Aprilie 2015
Din cate cunosc Comisia europeana a lansat o revizuire completă a Directivei 2003/88/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru.

Obiectivul este de a analiza modificările cadrului juridic actual care ar fi necesare pentru ca normele privind timpul de lucru să satisfacă cât mai bine nevoile lucrătorilor, ale întreprinderilor, ale serviciilor publice și ale consumatorilor din întreaga UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Mainerici  Ctin Mainerici Ctin cf) Articolul 7 alineatul (1) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna durata lui la privat mihaicj75 mihaicj75 Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru. In acest ... (vezi toată discuția)
La cate zile de concediu de odihna am dreptul daca am avut si 4 luni de concediu prenatal+postnatal ely_ ely_ Buna ziua! Am contract pe perioada determinata pana la 31 decembrie, din 10 septembrie am intrat in concediu prenatal de pe data de 15 decembrie voi intra in ... (vezi toată discuția)