avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PLECARE IN ANGLIA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PLECARE IN ANGLIA

Buna ziua! Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Sunt divortata din luna februarie 2015. Divortul s-a realizat la notar. In urma divortului s-a stabilit ca baietelul nostru de 3 ani ramane la mine, iar pensia alimentara pe care o primeste pe luna este de 200 lei (fara nimic altceva).
In luna martie 2015 am ramas si fara job.
Eu am fratele in Anglia si as vrea sa-mi iau copilul sa plecam acolo. Binenteles ca fostul sot nu este de acord.
Ce pot face pe cale legala sa obtin acest lucru?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:09, 19 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Fara o hotarare judecatoreaca nu puteti scoate copilul din tara.
scuze de intarziere!
Bebe are deja pasaport.
Stiu ca doar prin tribunal pot obtine acordul de a-l scoate din tara. De ce sansele sa fie reduse?
Adica un judecator ar prefera sa lase copilul lui (are salariu de 800 ron pe cartea de munca) in loc sa-i ofere sansa unui viitor mai bun in Anglia?
Bineninteles ca eu nu vreau ca legatura dintre ei sa fie intrerupta- vor vorbi, se vor vizita in vacante.

Multumesc frumos!
La cum se judeca aceste procese este posibil orice...
Nu sunt procese de anvergura juridica...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla dupa expirarea acordului de iesire din tara cu minorul Smariusss Smariusss Buna ziua am rugamintea de a ma ajuta cu anumite sfaturi cu privire la scoaterea fiului meu din tara,precisez ca am un acord de la mama copilului pentru a iesi ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor ContSters243704 ContSters243704 buna ziua,vreau sa divortez de sot,nu ne mai intelegem,el nu vrea,avem un bebe de 6 luni.daca divortam la notar ...copilul ramane la mine? eu sunt in CCC 2 ... (vezi toată discuția)
Unde pot merge sa verific pasaportul copilului meu, in conditiile in care se afla in custodia fostei sotii? Andrè86 Andrè86 Buna ziua tuturor, Pe scurt: sunt divortat, iar copilul, un baietel, se afla in custodia mamei si are 12 ani. Platesc pensie alimentara lunara, fara ... (vezi toată discuția)