avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

buna ziua,vreau sa divortez de sot,nu ne mai intelegem,el nu vrea,avem un bebe de 6 luni.daca divortam la notar ...copilul ramane la mine? eu sunt in CCC 2 ani...deci iau indemnizatie.am o casa dar care e in contructie...e vreo pb?ramane la mine copilul?cerereaa d pensie alimentara s depune inainte sau dupa divort..mentioez ca el are un apartament al lui..in c situatoe poate obtine el copilul?
-a 2a pb e ca eu vrea sa plec in spania cu bebe...am nevoie d acordul lui?adik dupa c bagam actele saplec eu prima sa pun lucririle in ordine akolo si dupa sa in dupa bebe..daca facem foaie la notar ca pana la decizia finala d divort bebe ramane la el o luna..dupa il pot lua nu? se poate stabilii program d vizita ?adik sa il aduc p bebe cate 2 sapt-o luna d sarbatori?trebeuie sa ii fac pasaport lu bebe?cat direaza eliberarea lui?
- actele d divort trebe deouse d amandoii la notar sau pot sa deun numai eu?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 19:56, 3 Septembrie 2013
1.depinde cum va intelegeti. Daca nu va intelegeti, mergeti in instanta.Cererea de pensie alimentara se depune odata cu cererea de divort.
2.da, aveti nevoie de acordul lui. Puteti sa faceti orice act doriti, dar din moment ce parasiti copilul si o luna, el poate cere domiciliul copilului la dansul. Daca-l obtine, este mai greu sa-l luati, doar cu alt proces.
Pentru a iesi din tara, copilul are nevoie de pasaport individual, pe care il obtineti tot cu acordul lui. La fiecare iesire din tara, aveti nevoie de acordul notarial al lui.
Program de vizita obtineti prin intelegere amiabila la notar sau daca nu va intelegeti, in instanta
3.Trebuie sa va prezentati amandoi la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in anglia ContSters348006 ContSters348006 Buna ziua! Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Sunt divortata din luna februarie 2015. Divortul s-a realizat la notar. In urma ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord NonaFurnica NonaFurnica Conditii generale pentru divortul la notar cand exista un copil minor (vezi toată discuția)
Mutare din tara cu copil minor kadini kadini Vrem sa divortam si suntem de acord in tot ceea ce priveste copilul (program de vizitare, pensie alimentara, nume, domiciliu etc) si am dori sa stim cu ce tip ... (vezi toată discuția)