avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACT ADITIONAL CIM INREGISTRARE REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACT ADITIONAL CIM INREGISTRARE REVISAL

Buna ziua
Rog indrumare la urmatoarea situatie:
La data de 01 martie a expirat contractul colectiv de munca.Angajatorul a intarziat invitatia la negociere.Abia astazi 01 aprilie a avut loc adunarea generala a salariatilor unde s-au ales reprezentantii pentru negociere respectiv majorare salarii cu 01 martie
actul aditional va purta data de 10 aprilie -exemplu-poate fi operat in revisal cu 01 martie?iar majorarea sa fie inclusa la data de 15 aprilie odata cu lichidarea lunii martie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:32, 3 Aprilie 2015
suntem 40 salariati. Deci din pct de vedere legal exista dependenta inregistrarii contractului la ITM si inregistrarea in Revisal?
Daca ne raportam strict la textul de lege, ccm isi produce efectele de la data inregistrarii lui la ITM sau de la o data ulterioara stabilita de parti ... asta inseamna ca retroactiv nu-si produce efecte.

In REVISAL modificarea se opereaza in termen de 19 zile lucratoare de la data intervenirii modificarii (in speta, de la data de cand se doreste marirea salariului).
multumesc mult,desi dilema mea tocmai aceasta corelatie era! sa operez respectind data inregistrarii ccm sau data actului aditional in Revisal?
1. Daca efectuati majorarea salariului fara a fi inregistrat ccm, atunci termenul de transmitere se raporteaza la data de 01.04.2015.

2. Daca majorarea salariului se face dupa data de inregistrare a ccm-ului, atunci majorarea se va face cu data de 15.04.2015 (insa vor fi probleme cu programele de salarizare) sau la o data ulterioara acesteia, termenul raportandu-se la aceste date..

2. De ce nu operati majorarea salariului cu data de 01.05.2015?
multumesc inca odata dar cei dezavantajati sunt salariatii,care nu au nici o vina ca angajatorul a tras de timp negocierea contractului.Iar intentia eu nu o pot proba!!!

Alte discuții în legătură

Suspendare contract si modificare salariu laura.urda laura.urda La inceputul lunii martie societatea pentru care lucrez a decis sa intocmeasca acte aditionale de modificarea salarilului, cu producerea efectului incepand cu ... (vezi toată discuția)
Decizie sanctionare inregistrare revisal nicoletaart nicoletaart Buna ziua, Am cercetat disciplinar un salariat sapt trecuta, iar conform deciziei emise astazi va fi penalizat timp de o luna cu 5% din salariu. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Acte de intocmit pentru modificarea salariului minim de la 1 ian 2014 andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, as vrea sa stiu si eu va rog cum se procedeaza in cazul modificarii salariului de baza de la 800, la 850 lei a unui salariat (firma are doar un ... (vezi toată discuția)