avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Solutie pentru plusul din casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Solutie pentru plusul din casa de marcat

Buna ziua,

Pentru a nu mai exista problema maruntisului care este lasat de catre client si devine problema mare in caz de control ANAF sugerez cu caldura tuturor sa primeasca o urna de la orice asociatie umanitara gen salvatii cainii maidanezi sau altceva, si sa puna tot maruntisul acolo.
O zi buna tuturor.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:08, 2 Aprilie 2015
Ideea este buna dar daca nu exista dovada ca se predau acei bani este posibil sa existe probleme...
Maruntisul constituie de fapt o spaga sau o donatie pentru vanzator si acesti bani nu apartin patronului decat daca vinde chiar el personal.
Donatia nu se impoziteaza si plusul in gestiune este exagerat in anumite circumstante...

Important este sa rezulte ca s-a emis bonul fiscal...
Bineinteles ca banii trebuie predati. Un mic efort in plus dar o maaare grija in minus. Asa scapam de grija Anaf si invatam si contribuim efectiv la o cauza umanitara. Am zis cainii maidanezi dar sunt multe alte asociatii serioase. Nu ca cele pentru caini nu ar fi. Numai bine.
Nu inteleg de nu se da act normativ special pt spaga vanzatorului.
Adica sa isi treaca spaga mica pe ceva din hartie...un formular cum ar vrea cei de la ANF...
Asa s-ar rezolva problema...
Este mai mult decat dificil pentru casier/vanzator a realiza calculul bunurilor vandute si a depune imediat eventualul surplus in cutia impotriva acuzatiilor din partea ANAF...
Nu cred ca exista vreo solutie la asa aberatie legislativa. De fapt daca citim cine sunt semnatarii OUG 91/2014.....
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carta drepturilor fundamentale a uniunii europene, "incalcata de catre maidanezi" ionstanca ionstanca Am numarat peste 30 de articole din Carta drepturilor fundamentale \"incalcate de catre ... (vezi toată discuția)
Fiinta umana vs caini maidanezi - sa schimbam legea maidanezilor codulmuncii codulmuncii [b]1. Fiinta umana, integritatea fizica si psihica precum si bunastarea acesteia sunt mai presus decat tot ceea ce se cunoaste. 2. Omul este acea fiinta care ... (vezi toată discuția)
Cum sa cumpere mama mea o garsoniera pe numele meu? vioricaw vioricaw Cum sa cumpare mama mea o garsoniera pe numele meu? Suntem doua surori, eu am 20 de ani si cealalta sora a mea este in conflict cu toata lumea, inclusiv cu ... (vezi toată discuția)