lucrez intr-o farmacie iar al meu sef ma obliga sa semnez o decizie pe care daca o semnez imi asum raspunderea daca in urma unui control de la garda financiara sau ANAF primesc o amenda din cauza ca au gasit ceva in neregula ,sau dupa ce imi face casa daca gaseste plus si da amenda sa o platesc eu.Tin sa precizez ca activitatea nu este tocmai legala 100% si este posibil sa ma gaseasca cu ceva plus la bani.Daca eu nu vreau sa o semnez ce poate sa-mi faca seful,ca eu consider aceasta decizie cam ilegala.
Nu va poate obliga nimeni sa faceti nimic. Decizia e abuziva, intrucat salariatul raspunde material doar pentru munca sa (nu a administratorului de firma care are obligatia sa asigure legalitatea functionarii activitatii).
Oricum, daca o semnati ,ea nici nu poate fi invocata in instanta ca temei legal pentru vreo retinere salariala. E lovita de nulitate exact ca orice alta clauza CIM care nu respecta cadrul legal.
Puteti sa nu o semnati, intrucat angajarea raspunderii patrimoniale a dvs se face in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca dvs.
Semnarea fisei postului
Buna ziua.Intrebare:Un angajat care lucreaza la o firma fara a semna fisa postului pentru postul pe care il ocupa,poate fi tras ulterior la raspundere in ... (vezi toată discuția)